Derdi Dünya Olanın Dünya Kadar Derdi Olur Ne Demek?

Bu bölümü inceleyip bitirdiğinizde derdi dünya olanın dünya kadar derdi olur ne demek ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Biz insanlar dünya malına çok düşkünüz. Bunun aksini kimse iddia edemez. Günlük hayatımıza baktığımızda nasıl daha zengin olurum diye düşündüğümüzü görüyoruz. Hep böyle daha çok paramız olsun, en güzle arabalara binelim, evim, arsam olsun, para pul içinde yaşayalım deriz. Bir gün öleceğimiz aklımıza gelmez. Anlayacağınız sanki hiç ölmeyecekmiş gibi bir yaşantımız var.

Ahireti unutup da dünyayı dert edinirsek dünya kadar derdimiz olur. Çünkü dünyanın derdi, sıkıntısı bitmez. Şunu söylemek gerekir ki dünyayı gözümüzde çok büyütüyoruz. Dünya malına gereğinden fazla değer veriyoruz. Halbuki bu dünya hayatı sonsuza kadar sürmeyecektir. Her şey gelip geçici olduğuna göre derdimiz dünya olmamalıdır.

Dünya hayatını gereğinden fazla önemseyenler kendini dünya kadar dert içinde bulur. Çünkü dünyada her türlü sıkıntı mevcuttur. Esasında dünyayı konargöçer olarak geçici yaşadığımız bir otel gibi görmeliyiz. Dünya malını her şeyin üstünde tutmamalıyız. Kimse bu dünya baki kalmayacaktır. Hal böyle olunca neden dünyayı kendimize dert ediyoruz anlamıyorum.

Sonuç olarak asıl dert edinip üzerine düşünmemiz gereken ahirettir. Ahiret hayatı sonsuza kadardır, dünya ise geçici olarak konakladığımız bir oteldir. O yüzden gereksiz ve boş şeylere kafa yormamalıyız. Düşünmek istediğimiz bir şey varsa bunlar lüzumsuz şeyler olmamalıdır. Dünya hayatı da boş ve anlamsızdır, dünyanın kendisi zaten fanidir. Bütün bunları göz önüne alıp anlamsız yere dünyayı dert edinip başımızı ağrıtmamalıyız. Yok yere kimsenin kalbini kırmamalı, dünya malı için insanlara kötülük etmemeli ve zarar vermemeliyiz. Bu dünyada baki olan insanlıktır diyerek sözlerimi noktalıyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski