Hayat Sevince Güzel ile İlgili Kompozisyon

Bu sayfadaki metni incelediğinizde hayat sevince güzel sözü ile ilgili kompozisyon yazısı için fikir edineceksiniz.

Sevme duygusu insan hayatına anlam katması bakımından çok gereklidir. Sevmek denen duygu olmasa bence bu hayatın da çekilir bir yanı kalmazdı. İnsanlar hayata tutunuyorsa, en zor zamanlarında yeniden ayağa kalmayı başarıyorsa bunun temelinde sevmek vardır.

İnsan sevince her şey ona daha güzel görünüyor. Tutunacak, uğrunda emek verecek bir dalı oluyor. Hani boş şeylere vakit ayırmak deriz ya, işte sevdiğimiz zaman boş şeylerle uğraşmıyoruz. Hayatın tadına varıyor, işimizi daha özveriyle yapıyor, insanlarla bir arada olmaktan, konuşmaktan, farklı etkinlikler yapmaktan büyük keyfi alıyoruz. Bütün bunları sağlayan sevme duygusudur. Oysa sevmek denen olgu olmasa, can sıkıntısından hiçbir şey yapmak istemeyiz. Bir yere gitmek şurada dursun evden çıkmaya bile mecalimiz kalmaz. Çünkü sevgisizlik insanın bütün enerjini alır götürür.

Hayatı sevmenin yolu insanları sevmekten geçer. Aile bireylerinden, arkadaş çevresinden, iş hayatından herkese sevgiyle yaklaşmalıyız. O zaman gözlerimizin içi parlar. Baktığımız her yer bize çok güzel görünür. Yaşamak çok anlamlı hale gelir. İyi ki bu dünyadayım diye şükrederiz. Canlarımız zaten tatlıdır değil mi? İşte hayatın tatlı yapan de onu sevmektir.

Kısaca ifade etmek gerekirse hepimizin çok iyi bildiği gibi hayat sevince güzel, gerisi boştur. Bu yüzden her şeye sevgiyle bakmak gerekiyor. İnsan hayatı sevince onu dolu dolu yaşamayı öğreniyor. Hiçbir anını anlamsız şeylere ayırmıyor. Gittiği, gördüğü yerler çalıştığı iş, birlikte sohbet ettiği insanlar, doğanın her tarafı ve hayvanlar aklınıza gelebilecek her şeyde bir güzellik görmeye başlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski