İhtiyatlı Başa Kar Yağmaz Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı incelediğiniz zaman ihtiyatlı başa kar yağmaz atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Hayatta başımıza ne geliyorsa aslında bunların birçoğu önlem almamaktan geliyor. İhtiyatlı olmak ise insanı birçok sıkıntıdan kurtaran bir şeydir. İhtiyatlı başa kar yağmaz cümlesinde ihtiyat alınacak önlemleri ifade ederken kar yağması da başa gelen sıkıntılar demektir. Eğer sıkıntı yaşamak istemiyorsak kendi çapımızda elimizden geldiğince gerekli tedbirleri almalıyız. Tedbiri elden bırakmayan insan yaşanabilecek olumsuzlukları daha ortaya çıkmadan kaldırmış oluyor. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde veya zamanlarda bir sıkıntı çekmemek için şimdiden hazırlığımız ona göre yapmalıyız.

Mesela sabah kaldığımızda hava kapılı diyelim. Yağmur yağacağı açıkça belli olduğu haldeyken elimize şemsiye almadan öylece dışarı çıktığımızda ıslanma ihtimalimiz çok yüksektir değil mi? Oysa yanımıza şemsiyeyi alıp da çıksaydık o yağmurda ıslanmayacaktık. İşte bu basit örnek bile önlem almanın aslında ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Bizler yaşadıkça başımıza türlü felaketler, olumsuzluklar, zorluklar her zaman gelecektir. Bunlardan hiçbir zarar alamdan kurtulmanın yolu biraz da bize bağlıdır. Yani hayattın getireceği güçlükler karşısında ne kadar hazırlıklıyız diye kendimize sormalıyız. Tedbirimizi gerektiği gibi alıyorsak içimiz ve kafamız rahat olur. Ancak boş ver deyip bir şey yapmıyorsak o zaman bu sıkıntıları çekmek zorundayız demektir.

Sonuç olarak her şeye hazırlıklı olmak gerekiyor: Bildiğimiz bir şey için önceden alınan önlem belki de bizi çok daha kötü durumlardan kurtaracaktır.. Bu anlamda yaşanabilecek olumsuz durumlar hakkında önceden gerekli hazırlığımızı yapmalı ve onlardan en az zararla kurtulmasını bilmeliyiz. İhtiyat işe bunun için insan hayatında çok önemli bir şeydir. İşin özeti önlemini alan, işini sağlama alan bir insan sıkıntı çekmez şeklindedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski