Yenilmesi Gereken İlk Düşmanlar Öfke ve Umutsuzluktur Kompozisyon

Bu bölümü tamamlandığınızda yenilmesi gereken ilk düşmanlar öfke ve umutsuzluktur sözü ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

İnsanın kendini aşması, iradesini kontrol etmesi, ileriye dönük güzel işler başarması için önünde pek çok engel vardır. Bu engelleri düşman olarak görebiliriz.

Mesela bunların başında öfke olduğunu söyleyebiliriz. Öfkesini dizginleyemeyen bir insan çok kötü şeylere sebebiyet verebilir. Birçok yanlış yapar ve bunları telafi edemez. Öfke insanı etkisi altına aldığında içinden çıkılması çok güç durumlara yol açar. Dolayısıyla öfke insan çok zarar veren düşmanların başında gelir.

Bir diğer baş belası düşman da umutsuzluktur. Umutsuzluk insanın hayattan hiçbir beklentisi olmaması demektir. Her şeye kötü ve olumsuz pencereden bakmak demektir. Umutsuz olan biri hiçbir şeyin düzeleceğine dair olumlu tutum geliştiremez. Hep kötümser tarafta kalır. Bir şey olsa onun eksik ve olumsuz taraflarını görür. Umutsuzluk da kurtulmamız gereken baş belası bir düşmanımızdır.

Sonuç olarak insanın hayat mücadelesi oldukça zordur. Bu süreçte yenilmesi mecbur olan birçok düşmanla mücadele etmek gerekiyor. İlk başta yenmek için uğracağımız düşmanlar da öfke ve umutsuzluktur. Bu iki düşmanı devre dışı bırakırsak her şey çok daha güzel olur. Hayatımızda pek çok şeyin düzeldiğini, iyiye gittiğini görebiliriz. Bu yüzden öfkemizi kontrol altına almayı ve umutsuzluk içeren düşüncelerden sıyrılmayı öğrenmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski