Hata, Ondan Bir Şey Öğrenirsek Başarı Olur Anlamı Nedir?

Bu bölümü incelediğinizde hata, ondan bir şey öğrenirsek başarı olur cümlesinin anlamı nedir ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Hepimiz hata yapıyoruz. Hayatında hiçbir zaman hataya düşmeyen insan yoktur. Hata böyle bir şey mümkün değildir. İnsana beşer olduğundan dolayı hata yapma özelliği verilmiştir. Bizim burada çıkaracağımız ders aslında hatalardan neler öğrendiğimizle ilgilidir.

Hata yapıp da ondan bir şeyler öğreniyorsak işte bunun adı başarı olur. Demek ki hatanın insana bir şey kazandırması lazımdır. Biz hata yaptıktan sonra hiçbir şey öğrenmeden aynı hamam aynı tas yolumuza devam ediyorsak o zaman hatadan ders çıkaramamışız demektir.

Şimdi en açık bir örnekle deneme sınavına katılıyoruz. Doğrularımızı yanlışlarımızı belirliyoruz. Yanlış yaptığımız sorular hatadan kaynaklanıyor. Hangi sorulardan nerede hata yaptığımızı analiz edip ondan bir şey öğrendiğimizde bir dahaki sınavda o tür hataları yapmamayı öğreniyoruz. Böylece netlerimiz giderek yükseliyor. Bunun sonucunda başarılı olduğumuzu görüyoruz. Hataların kaynağına inmemiş olsak o zaman her denemede aynı hataları yapmaya devam ederi, başarıdan uzak kalırız. Dolayısıyla hata insana bir şey öğretmelidir.

Sonuç olarak günlük hayatımızda yaptığımız hataların nedenini bulmak gerekiyor. Bir daha aynı hataları yapmamak için ondan çıkarmamız gereken dersler var. Bu dersleri çıkarıp da hatanın neden kaynaklandığını belirlersek ileriki hayatımızda daha az hata yapar ve başarıya emin bir şekilde gideriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski