Anne Sevgisi Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki konuşma metnini incelediğinizde anne sevgisi ile ilgili konuşma sınavı için fikir sahibi olacaksınız.

Hepimizin hayatında annenin yeri bir başkadır. Anne çocuğu için en sağlam liman gibidir. Onun varlığı çocuğun kendini güvende hissetmesini sağlar. Anne sevgisi bir evlat için itici bir güç, hayatın zorlukları karşısında insana güç veren bir destek gibidir.

Arkamızda annemiz varsa işlerimiz aksamaz, Çünkü o bizim yerimize her şeyimizi düşünür ve yapar. Bu yüzden annemizin desteği arkamızda gözümüz arkada kalmayacaktır. Anne sevgisi bütün sevgilerin en özelidir. Annemize duyduğumuz sevgiyi şu hayatta başka hiçbir şeye gösteremeyiz. Onun sevgisi tarif edilmez bir özelliğe sahip olarak içimizi ısıtan güneş gibidir. Annesinden sevgi gören bir çocuk hayata hep pozitif bakar. Çünkü ihtiyacı olan anne sevgisini almıştır ve onun kişiliğinin temeli sağlam bir şekilde atılmış demektir. İnsanların barınma, beslenme gibi ihtiyaçlarının yansı sıra ruhunun da doyurulması gerekiyor. Bu noktada anne sevgisine de ihtiyaç vardır. Bu sevgiden yoksun olmak hayatta her açıdan tökezlemeye neden olacaktır.

Sonuç olarak anne sevgisinde farklı bir tat ve huzur vardır. Bu tat içimizi kaplayan ve ısıtan bir sıcaklıktır. Annesi olmayan bu sevgiden mahrum kaldıkları için yüreği soğuk olan insanlardır. Dolayısıyla anne sevgisi nedir bilmeyenlerde bu anlamda çok önemli bir eksiklik olduğunu söyleyebiliriz.

5 Yorumlar

Daha yeni Daha eski