Yardımlaşma ve Dayanışma Konuşma Sınavı

Bu bölümü iyice incelediğinizde yardımlaşma ve dayanışma ile ilgili konuşma sınavı için fikir edinebilirsiniz.

Günlük hayatta bazı zor işlerde insanların bir araya gelerek beraberce hareket etmesinin temelinde yardımlaşma ve dayanışma bilinci vardır. Bu sayede bizlere ağır geleni, altından kalkması çok hç işleri bile çabucak yoluna koyabiliriz. Çünkü adam adama muhtaçtır. Asla böbürlenip de kimsenin yardımını reddetmek gibi bir kibre kapılmamalıyız.

Bazen öyle işler çıkar ki başımıza, bunları halletmek için tek başımıza yetemeyiz. Birilerinin bu işe el atması, bize destek veremsi gerekir. Toplumda insanların yardımlaşma ve dayanışmasıyla çok güzel bir birliktelik ruhu oluşur. Bunlar sayesinde insanlar birbirine daha sıkı kenetlenir. En zor zamanlarda herkesin el ele vererek zor işleri göğüslemesi gerekiyor. Bir yol kapandığında onu açmak için, ev yıkıldığında, enkazda kalanları kurtarmak için ya da bir yerde yangın çıktığında bu sorunları bertaraf etmek için tek çare yardımlaşma ve dayanışmadır. Herkes işin bir ucundan tutuyor ve kısa zamanda sorun büyümeden çözülüyor.

Görüldüğü gibi hepimizin hiç beklemediğimiz bir anda büyük bir sorunla karşılaşma ihtimali var. Yahut da bir iş yaptığımızda bu işin büyüklüğüne göre yine el ele vermek icap edebilir. Bu durumlar dayanışmanın ne kadar gerekli olduğunu doğrulamaktadır. O yüzden az çok demeden elimizden geldiğince büyük bir işin halledilmesi, bir sorunun çözülmesi, bir sıkıntının atlatılması konusunda işin merkezinde olan kişilere yardım eli uzatmak ve onlarla büyük bir dayanışma içinde olmak insanlık görevimizdir.

4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski