Çok Zengin Olsanız Paranızı Nasıl Değerlendiriyorsunuz Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda sizden çok zengin olsanız paranızı nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna yönelik kompozisyon yazmanız beklenmektedir.

Çok zengin olsam öncelikle sıradan bir insan gibi yaşardım. Paramı sadece kendi heves ve zevklerim için değil muhtaçlara yardım etmek, açları doyurmak, okuyanlara burs vermek, maddi durumu zayıf olanların bir derdine çare olmak için değerlendirirdim.

Çok zengin olsam bencil bir şekilde yaşamazdım. Benim görüşüme göre ihtiyaç sahibi insanlara kayıtsız kalınmaz. Yani başkaları maddi zorluk çekerken ben hiçbir şey yokmuş gibi para pul içinde yaşayamam. Kalbim buna izin vermez. Yokluk çeken insanlara karşı duyarlı davranırım.

Çok zengin biri olsam çocuklar için de bir şeyler yapmak isterdim. Mesela çocukların, gençlerin onların gelişimine katkı sağlayacak faaliyetlerle ilgilenmesini önemsiyorum. Bu kapsamda bir kurs merkezi açardım. Burada bağlama kursu, resim atölyesi, ney kursu, ebru gibi sanatsal faaliyetlere yer verirdim. İsteyenler okuldan sonra burada ücretsiz kurs alarak sanat alanında kendini geliştirirdi.

Çok zengin olsam kimsesiz ve yetimler için bir yurt açardım. Burası bir bakımevi gibi olurdu. Böylece ihtiyacı olan çocuklar ücret ödemeden burada kalırdı. Aynı şekilde bir de yüzme kursu, halı saha gibi yerler açarak gençlerin, çocukların buralardan ücretsiz olarak faydalanmasını isterdim.

Kısaca söylemek gerekirse çok zengin olsam paramı genellikle insanlara faydası olan işlere harcayarak değerlendirirdim. Çünkü birilerinin yüreğine dokunmak, insanlara faydalı olabilmek kadar güzel ve anlamlı bir şey olmadığını düşünüyorum.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski