Sabırlı Olmak Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyerek sabırlı olmak ile ilgili konuşma sınavınız için fikir edinebilirsiniz.

İnsanların yaşadıkları sıkıntılı durumlar karşısında gösterebildikleri dayanma iradesine sabırlı olmak denir. Sabırlı olmayı başaran bir insan bütün zorlukların bir gün geçeceğini bilir. Bu onun güçlü bir iradeye sahip olduğunu gösterir. Sabırlı olmak sıkıntılara dayanmayı, zor günlerde her türlü olumsuzluğa rağmen ayakta kalıp hayatımıza devam edebilmeyi gerektirir.

Her birimizin başımıza birçok olumsuz durum geliyor. Bazen her şeyden ümidi kesiyoruz. Çaresizlikle ümitli olmak arasında git geller yaşıyoruz. Bu süreden bir dakika bile bize bir yıl gibi çok uzun gelebiliyor. İşte o anlarda metanetimizi koruyup dayandığımızda sabırlı olmayı öğrenmiş oluyoruz. Anlayacağınız çok zor durumlara bile alışıyor insan. Bu alışma sabrın bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

Hayat herkese sabrı bir şekilde öğretiyor. Başa gelen çekilir derler ya, başımıza ne gelirse o sıkıntıyla baş başa kalıyoruz. Yeri geliyor, ağlıyoruz, yeri geliyor her şey düzelecek diye beklentiye giriyoruz. İşte hayata yeniden tutunmak, bu iki zıt düşünce arasındaki ince çizgidedir. Bir yandan çaresizlik hissi, bir yandan ümitli bekleyiş içimizde cereyan ediyor. Biz iyimser tarafta olup bunların geçeceğini, her şeyin düzeleceğini düşünmeliyiz. Bu durumlarda da güçlü kalabilmeliyiz. Yani karalar bağlamaya gerek yoktur.

Kısacası hepimiz hayatta hastalıkla, parasızlıkla, yoklukla, savaşlarla, geçimsizlikle, başarısızlıkla, huzursuzlukla, felaketlerle bir şekilde sınanıyoruz. Bu çok zorlu ve insanı derinden yaralayan, üzen durumlar karşısında sabırlı olmak gerekiyor. En başta dayanamayacak gibi hissediyoruz. Dirayetimizi gösteremiyoruz. Ama bu meselelerle her gün yaşamayı öğrendikçe sabrımız da giderek artıyor. Elbette bu süreçte çok acı çekiyoruz, canımız yanıyor, çaresizlik hissediyoruz ama sabrettikçe aslında ne kadar dayanıklı bir iradeye sahip olduğumuzu da görüyoruz. Bu anlamda zor günlerimizde sabretmek bizi hayata bağlayan bir köprü gibidir. Zaten her sıkıntı bir gün gelip bitecek ve her şey yoluna girecektir. Ancak sabredenler çok şey kazanıyor ve öğreniyor.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski