Elinizde Bir Yetki Olsaydı Ne Yapardınız Kompozisyon

Bu bölümü tamamlayan sizlerden elinizde bir yetki olsaydı insanların mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşaması için ne yapardınız ile ilgili kompozisyon yazmanız beklenmektedir.

İnsanların mutluluğu için elinde yetki bulunduran bir insan olsaydım, öncelikle insanların huzursuz edeni, onların mutluluğuna mani olan şeyleri iyice araştırırdım. Bu araştırmadan sonra görüş alışverişinde bulunacağım kişilerle bir araya gelir ve neler yapılacağını istişare ederdim. Ondan sonra atılacak adımları öncelik hangisindeyse ondan başlayarak atardım.

Şu anda gördüğüm kadarıyla insanların iş bulamamaktan kaynaklı maddi sorunlar yaşadığını görüyorum. Maddiyat ekonomik özgürlüğün insanların elinde olmasını sağlayan hayatın huzuru için çok önemli bir şeydir. Bu yüzden elimdeki yetkiyi kullanarak insanların işe alınmasını sağlardım. Ayrıca öfkesine hakim olamayan insanların mutsuz olduğunu, huzursuzluğa yol açtığını görüyorum. Bu insanların psikiyatristler aracılığıyla tedavi olmasını sağlardım. Çünkü öfkeyi yenmeyi başaran insan mutluluğa bir adım daha yaklaşmış demektir.

Bir başka sorun olarak gördüğüm durum anlaşamayıp ayrılan anne babaların ortada bıraktığı çocuklardır. Bu çocukların neler hissedebileceğini, yaşadıkları huzursuzluğu, mutlu aile özlemini çok iyi anlayabiliyorum. Böyle bir yetkiye sahip olsaydım ailelerin parçalanmasına izin vermezdim. Onların iyi geçinmelerini sağlayacak, mutlu ve huzurlu bir yuvaya kavuşmalarına katkıda bulunacak işler yapardım.

Yine günümüzde çok önemli problemlere yol açan ve evin huzur ve mutluluğunu kaçıran bir sorun daha var. O da internet üzerinden oynanan zararlı oyunlardır. Bu oyunlar çocukların aklını çeliyor. Onlar sanki iyi bir şeymiş gibi zannederek bu oyunlara kendini kaptırıyor. Mesela şu anda kanlı para diye çok tehlikeli bir oyunu buna örnek verebilirim. Bu tür oyunların çocuklara verdiği zarardan aileler de dolaylı olarak etkileniyor. Bunun neticesinde evde huzursuzluk başlıyor. Elimde bir yetki olsaydı internet üzerinden oynana bu zararlı oyunları yasaklar, onlara erişimi tüm ülkede kısıtlardım. Görüldüğü gibi insanların mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamsına engel olan bazı örnekler var. Ben de yetkimi kullanıp bu olumsuzlukların ortadan kaldırılmasını sağlamak isterdim.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski