Vefakarlık ile İlgili 3 Dakikalık Konuşma Sınavı

Bu bölümü incelediğinizde vefakarlık ile ilgili 3 dakikalık konuşma sınavı konusunda fikir edinebilirsiniz.

Bir şekilde tanıştığımız, samimi ilişkiler kurduğumuz insanlarla zaman geçtikçe yollarımız ayrılıyor. Bu ayrılıktan sonra görüşmeler seyrekleşiyor. Birbirinden uzakta olan insanların görüşmeleri de gittikçe azalıyor. Kimileri onları unutuyor, yeni hayatına devam ediyor, kimileri de atadan geçen zamana inat unutmuyor. İşte önceden çok iyi anlaştığımız, birlikte çok vakit geçirdiğimiz, birçok şeyimizi paylaştığımız insanları unutmamak, onları arada bir arayıp nasıl olduklarını sormak, iletişimi devam ettirmek vefakarlıktır.

İnsana yakışan bir tavırdır vefakar olmak. Bir zamanlar aramızdan su sızmayan insanlarla görüşmek vefakarlıktandır. Bu görüşmeyi sürdürmeliyiz. Hiçbir şey yaşamamış gibi onları unutmamalıyız. Geçmişe sünger çekip onları hayatımızdan silip atamayız, atmamalıyız da.

Vefakar insan sevdikleriyle ayrılsa bile bazen telefonla onları ararn bazen onlara mektup yollar. İmkan buldukça yanlarına ziyarete gider ancak iletişimi tamamen kesmez. Zaten eskiden yediğimizn içtiğimiz ayrı gitmeyen, ekmeğimizi bölüştüğümüz, hayatımıza aldığımız bu kişileri unutmak nankörlük gibi bir şeydir. Hiç mi hatırları yok da onları unutacağız.

Sonuç olarak bir arkadaşımızdan, komşumuzdan, öğretmenimizden ayrılsak bile hiçbirine de vefasızlık etmemeliyiz. Onların her biri hayatımıza anlam katmıştır. Hepsinden bir şeyler öğrenmişizdir. Onlarla geçirdiğimiz zamanlarda çok güzel şeyler yaşamışızdır. Bütün bunların etkisiyle vefakar olmalıyız. İş, eğitim, taşınma gibi nedenlerle ayrılmak zorunda kalsak bile aramızdali iletişim devam etmelidir. Hepsi de bir telefon kadar yakınımızdadır. Arayıp görüşmek bu kadar zor olmamalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski