Ölmek Var Dönmek Yok Kompozisyon

Bu bölümdeki metni tamamen incelediğinizde ölmek var dönmek yok ile ilgili kompozisyon yazısı için fikir edinebilirsiniz.

İnsan bir şeyi kafaya koyduğunda onu yapmayı çok istediğini ifade ederken ölmek var, dönmek yok der. Bu o işteki kararlılığını gösterir. Demek ki içimizden gelerek bir konuda karar verdiğimizde ne olursa olsun bu yoldan dönmeyeceğim anlamında kararlı duruş gösteririz.

Ortada gerçekleştirmek istediğimiz bir amaç vardır. Onu çok istiyoruz ve bu konuda önümüze hangi sorunlar çıkarsa çıksın geri dönmeyi düşünmüyoruz. Ben bir yola çıktım, sonuna kadar gideceğim diyıruz. Olumsuzluklarn engeller beni yıldıramaz, yolumdan döndüremez, ben bu işi bitirmeyi kafaya koydum diyoruz. Bu kararlılık insanda oldukça onun önüne ne çıkarsa çıksın bu kararından, yapmayı düşündüğü işten vazgeçmeyecektir.

Kısacası insanların herhangi bir konuda karara varıpn hayata geçirmek istediği projeleri olur. Bunları yapmayı gönüllü olarak ister. O işi bitirmek, başarmak ve bir sonuca varmakta ciddi anlamda isteklidir. Önceden düşünür, planını yapar ve harekete geçer. Ben bu yola baş koydum, hiçbir şey beni yolumdan geri çeviremez anlayışındadır. İşte bu kararlı tutum ölmek var dönmek yok ilkesiyle anlam bulur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski