Vatanseverlik ile İlgili Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni incelediğinizde vatanseverlik ile ilgili konuşma sınavı konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Vatanseverlik bir birey olarak yaptığı her şeyde vatanını düşünmek demektir. Vatanın gelişmesi, kalınması, daha güzel hale gelmesi için çaba göstermektir. Bu anlamda vatanseverliği sadece kahramanlık yapmak olarak düşünürsek eksik olur. Her anlamda diyorum ya, işte çalışmak hizmet etmek, vatanın kutsal değerlerini önemsemek, toprağına kıymet göstermek, devlet mallarına zarar vermekten kaçınmak gibi çok farklı konularda dikkat etmeliyiz.

Mesela erkekler için askerlik vazifesi, vatanseverliktir. İşçiyseniz işinizi en güzel şekilde yapmak vatanseverliğiniz gösterir. Vatansever olan biri devlet malına asla zarar vermez. Elektriği kaçak kullanmaz. Faturalarını zamanında öder. İşini düzgün şekilde yapar. Suyu boşa akıtmaz. Vatansever olmak ülkesine her anlamda hizmet etmektir. Bana göre vatanseverlik insanın içinde, damarlarında dolaşan kanda olmalıdır. Atalarımızı, kahraman ecdadımızın bu vatan için yaptıklarını, nice badireler atlattıklarını, yine de vatana sahip çıktıklarını görünce vatanseverliğin ne kadar önemli odluğunu anlıyorum. Hepimiz vatandaş olarak devletimizi nasıl geliştirebiliriz diye düşünmeliyiz. Çalışmalarımız vatanımızı daha iyi noktaya getirmek üzerine olmalıdır. Tembel bir vatandaş olmaktansa, canla başla çalışkan, her daim vatana hizmet etmeyi isteyen biri olmalıyız. Vatanseverlik milletin kutsallarına sahip çıkmaktır. Mesela bayrağımız, ezanımız, milli kültürümüzün kıymetli eserleri, dilimiz gibi çok önemli ögelere saygı duyup onları en güzel şekilde sahiplendiğimizde biz vatansever olmuşuz demektir.

Atatürk gibi çok çalışkan ne yaparsa vatanının menfaatini düşünen bir liderimiz var. Bizim için böyle çok güzle bir örnek olması şansımızdır.. Biz de bu vatanın evlatları olarak şu anda eğitimimize önem vermeli, küçük sorumluluklarımızı düzgünce yapmalıyız. Şimdiden çalışmayı, sorumluluk bilincini kazanmalıyız ki yarın vatansever biri olarak ülkemize daha iyi hizmet edelim değil mi?

20 Yorumlar

  1. Çok kötü yapmıssın

    YanıtlaSil
  2. Bence çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. bence çok iyi bu olmasa 0 alırdın aşkoo

      Sil
  4. Gerçekten çok iyi uzun olsa bile onu kısaltabiliriz yani sıkıntı yok

    YanıtlaSil
  5. 100 aldım teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. güzel olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. bhbyhbuhbugvbgvohvbkp ıhb8yvttttttttttttttttttttttt

    YanıtlaSil
  8. ben robotum .Merhaba

    YanıtlaSil
  9. H E L A L O L S U N

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski