Bir Zaman Makinesi Olsaydı Hangi Zamana Gitmek İsterdiniz Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıya bakarak bir zaman makinesi olsaydı hangi zamana gitmek isterdiniz ile ilgili kompozisyon konusunda fikir edinebilirsiniz.

Bir zaman makinesi olsaydı bir daha geri dönmemek üzere internetin icat edilmediği, akıllı telefon, tablet ve bilgisayarların olmadığı bir zamana gitmek isterdim. Bunlardan kaçışımın nedeni daha samimi ilişkilere olan ihtiyacımızdır. O zaman herkes birbiriyle karşılıklı daha içten konuşur, görüşür ve yalnız kalmazdı.

Bana göre bu kadar teknolojik aracın hayatımızı alt üst etmesine izin vermek insanlık adına büyük bir hata olmuştur. Evet internetle daha çok kişiye aynı anda hızla ulaşma ve onlarla görüşme imkanı var ama eski samimiyet de yoktur. Ben şimdiki zamanda insanların daha çok yalnızlaştığını, bencilleştiğini başkasının derdiyle dertlenmekten uzaklaştığını düşünüyorum. Eski yıllara bu anlamda özlem duyuyorum.

Mesela internet, akıllı telefon gibi araçların hayatımıza girmediği zamanlarda akşamları herkes bir odaya toplanırmış. Büyüklerimiz çocuklara masallar anlatırmış. Herkes pür dikkat onu dinlermiş. Saygıdan kimse ses etmezmiş. Ben öyle bir yerde çok huzurlu bir hava olduğunu tahmin edebiliyorum. Bir zaman makinem olsaydı, gitmek istediğim zamanlardan biri de taş devridir. O zamandaki insanların nasıl iletişim kurduğunu, barınma ve beslenme ihtiyaçlarını ne şekilde karşıladıklarını yerinde görmek ve onların gelecek hakkında ne düşündüklerini bilmek isterdim.

Zaman makinesi olsaydı ve onuna eskiye gitme imkanına sahip olsaydık, bir de Osmanlı İmparatorluğu'nun olduğu dönemleri görmek isterdim. O zaman topraklarımız daha geniş ve birçok milleti içinde barındırıyormuş. Herkes hoşgörüyle yaşıyormuş. Ben o insanlarla bir arada olup konuşmak isterdim. O dönme giyilen kıyafetleri görmek isterdim. Tarihe ilgim olduğu için böyle bir zamana da gitmeyi düşünürdüm.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski