Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyince cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Cumhuriyet yönetimi halkının yanındadır. Çünkü bu yönetimi bizzat halkın kendisi seçerek başa getirir. Bu anlamda cumhuriyetle yönetilen halkın her ihtiyacı devlet tarafından karşılanır diyebiliriz. Zaten halkının refahını düşünmeyen bir yönetim başarılı sayılmaz.

Mesela kimsesiz çocuklar, maddi olanaklarının zayıf olması nedeniyle eğitim göremeyen çocuklar, yoksul aileler, işsiz gençler gibi ihtiyacı olanlar cumhuriyetle daha iyi bir duruma gelir. Çünkü cumhuriyetin sosyal devlet ve halkçılık gibi vatandaşın yanında olacağını belirten bir anlayışı vardır. Bu anlayışla hareket ederek her vatandaşının daha iyi bir şekilde yaşamasına dönük adımlar atar.

İnsanların kimsesiz olması, ona kimsenin sahip çıkmaması, yardım eli uzatmaması anlamına gelir. Bu noktada vatandaşı yalnız bırakmayan bir devlet anlayışından söz edebiliriz. Cumhuriyet yönetimi halkının her derdine derman olmayı, her zaman milletin yanında olmayı vaat eden bir yönetimdir. Onları kadın erken, çoluk çocuk demeden eşit görür.

Sonuç olarak cumhuriyet halkını önemser. Onların neye ihtiyacı varsa bunları gidermek için çabalar. Daima vatandaşın yanındadır. Halkın en güzel şekilde ve tüm imkanlardan yararlanmasını sağlayan çalışmalar yürütür. Bütün bunlar cumhuriyeti kimsesizlerin kimsesi yapan adımlardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski