Görünmez Olsaydınız Ne Yapardınız Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip görünmez olsaydınız ne yapardınız ile ilgili kompozisyon yazma konusunda fikir edinebilirsiniz.

Bir günlük görünmez olsaydım, insanlar yalnız kaldığında ne düşünüyorlar, herkesin içinde davrandıklarıyla tek başınayken davranışları aynı mı gibisi konuları anlamak isterdim. Ben tutarlılığa önem veren bir kişi olduğumdan merak ettiğim kişilerin yalnız başınayken yanlarında dururdum, ne düşündüklerini öğrenirdim.

Yine görünmez bir kişi olsaydım çok sevdiğim, örnek aldığım sanatçıların evlerine giderdim. onların evdeki yaşantılarını bizzat yerinde görürdüm. Hani biz sanatçıların, büyük insanların sanki insan üstü bir şeymiş olduğunu sanıyoruz ya, ben de onların bir günlük yaşantısını gözlemlerdim. Aslında onların da bizim gibi normal birer insan olduğunu bu sayede anlardım.

Görünmez biri olsaydım, bir gün boyunca şehirde halk otobüslerinde gözlem yapardım. Otobüs dolunca gençler ve küçükler yaşlılara, kadınlara, hastalar yer veriyor mu, insanların otobüste kalabalık içindeki tavırları saygılı mı gibi konuları kimseye fark ettirmeden anlamaya çalışırdım.

Görünmez olsaydım, tek amacım dünyada suç işlemek üzere olan, günaha girmek üzere olan insanları bu yanlıştan döndürmek olurdu. Onların yanına görünmeden gitmiş olurdum. Bu yaptıklarının çok kötü ve yanlış bir şey olduğunu kulaklarına fısıldardım. Onlara bakın ailenizi düşünün, bu yaptığınızı onlar bilse ne düşünürdü, sen bunları yapacak insan değilsin gibisinden caydırıcı laflar ederdim.

Bir de görünmez olsaydım hayvanların dünyasına girerdim. Dağda, bayırda yaşayan farklı türden hayvanların yuvasına konuk olurdum. Onlarda nasıl bir yaşam olduğunu, yavrularına nasıl baktıklarını belgesellerde olduğu gibi yakından izlerdim. Onlar beni göremediği için korkup kaça durumu da olmazdı. Bu yüzden hayvanların evlerindeki hallerini, avlandıkları anları kendi gözlerimle görürdüm. Bu çok hoş bir şey olurdu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski