Gökkuşağına Ulaşmak İstiyorsan Yağmura Katlanmak Zorundasın Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip gökkuşağına ulaşmak istiyorsan yağmura katlanmak zorundasın sözü ile ilgili kompozisyon için fikir edinebilirsiniz.

Üzerimize yağan yağmurlar günlük hayatta karşılaştığımız sıkıntı ve zorluklar için kullanılan bir ifadedir. Bu sıkıntılara katlandığımızda ardından gelecek güzel günleri yaşama fırsatı bulacağız. Nasıl ki yağmur yağıp da bulutların ilerlemesiyle güneş açılıp da gökkuşağı belirirse bizim için dayanılması çok güç durumların da sabit kalmayacağını bilmeliyiz.

Dünyada insanın sıkıntısı bitmez. Bu sıkıntılara karşı dirayetli olmamız gerekiyor. Ardından bunları atlattığımız ve daha mutlu olacağımız günler de gelecektir. Sadece biraz zaman geçmesi ve bu süreçte canımız yansa da sabretmek gerekiyor. Normalde hava yağacak olduğunda gökyüzünü kapkara bulutlar kaplar. Sağdan soldan yağmur yüklü bulutlar organize olarak havayı kapatır. Bir süre sonra şimşekler çakmaya başlar ve bunların meydana getirdiği gök gürültüsü eşliğinde gök kara bulutlarla yağmur yağdırırken sanki öfkesini üzerimize kusar. Fakat bulutlar hareket halinde olduğu için belli bir süre sonra hava açmaya ve güneş kendini göstermeye başlar. Bu andan itibaren türlü renkleriyle gökkuşağı da ortaya çıkar. Havaya farklı bir güzel görüntü katar.

İnsan hayatında karşımıza çıkan zorlukları da kara bulutların getirdiği yağmurlara benzetebiliriz. Bu yağmurlar kesilip de arkasından güneş açar kısmı da sıkıntılı günlerin bitip yerini mutlu günlere bırakması anlamına gelir. Dolayısıyla hiçbir acı, sıkıntı, dert sürekli bizimle olmaz. Belki bir hafta, birkaç ay, birkaç yıl sonra onlar da yok olur gider ve arkasında yüzümüzün güldüğü, kendimizi iyi hissettiğimiz güzel günler gelir. Bu da yağmurun ardından gökkuşağı çıkması gibidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski