Başarılı Olmanın Yolları Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki konuşma metnini inceleyince başarılı olmanın yolları ile ilgili konuşma sınavı konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Her birimiz öğrenci olarak okulda, derslerde, hayatta başarılı olmak isteriz. Çünkü insan bir şey başardığında çok önemli bir isteğini gerçekleştirmiş olur. Bu da onun kendini çok mutlu hissetmesini sağlar. Peki, başarılı olmak için hangi yolları izlemeliyiz diye sormak istiyorum.

Cevap olarak da her şeyden önce bu konuda sağlam bir plan yapmamız gerekiyor. Elimizde düzgünce hazırlanmış bir plan olacak ve bu plana bağlı kalarak disiplinli bir şekilde çalışacağız ki başarı gelsin değil mi? Bununla birlikte hangi adımları atmamız gerektiğini, ne gibi eksiklerimiz olduğunu, hangi tür çalışmalar yapmamız gerektiğini çok iyi belirlemeliyiz. Bunları belirledikten sonra başarıya doğru daha sağlam bir şekilde gideriz. İnsan nereye gideceğini bilmiyorsa kullandığı yolların önemi kalmaz. O yüzden biz de başarı için gereken her şeyi düşünürsek yapacağımız çalışmalar da bir anlam kazanacaktır.

İnsanlar kendi hayatına göre farklı alanlarla meşguldür. Her iş için başarı durumu da farklı olmaktadır. Ne iş yapıyorsak o işite başarı sağlamak için hangi yolları izlememiz gerektiğini çok iyi bilmeliyiz. Hangi ölçütlere dikkat edersek başarılı oluruz diye önceden düşünmeliyiz. Şimdi biz okulda eğitim gören öğrenciler olarak ne yaparsak başarılı oluruz? Derslerimize düzenli çalışır, dersleri dikkatle dinler, ödevlerimizi yapar, sorumluluklarımız yerine getirir ve çok çalışırsak başarılı oluruz. Demek ki işin içinde şu an ne yapıyorsak o konuda plan, program yapmak ve sürekli bir şekilde çalışmak vardır.

Kısaca belirtmek gerekirse önce bir yol haritamız olmalıdır. Bu da elimizde bulunan ve her gün uymamız gereken bir plandır. Bunun ardından kararlı bir biçimde çalışmalıyız. Kendimize inanarak azmimizi devam ettirmeliyiz. En küçük bir aksilikte moral bozmamalıyız. Biz başarıyı gerçekten istiyorsak ona giden bütün yılları belirlemeli, bunlar arasından işimize en çok yarayan yöntemleri hayata geçirmeliyiz. Böylelikle istediğimiz başarıya daha iyi bir şekilde ulaşacağımıza inanıyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski