Futbol ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bu bölümdeki metni incelediğinizde futbol ile ilgili bilgilendirici metin konusunda fikir edinebilirsiniz.

Futbol iki takım arasında oynanan ve amacı daha çok gol atarak rakip takıma üstünlük sağlamak olan bir top sürme oyunudur. Bize bir oyun gibi gelse de futbol aslında bir spor müsabakasıdır. Daha çok gol atmak derken takımlar bazen hiç gol atamayı sıfır-sıfır bir skorla da maç bitebilir.

Futbolda her iki takımda 11 asli oyuncu ile sahaya çıkar. Maçı yöneten bir orta hakem vardır. Maç içinde yaşanan faul, kavga ve sağlık sorunları gibi durumlarda ana hakem olaya müdahale eder. Sahada kaleci, sağ bek, sol bek, defans, orta saha, ön libero, kanatlar ve forvet gibi bölümler vardır. Bu bölümlerde özelliği uygun olan futbolcular oynamaktadır. Ofsayt çizgisi denen bir çizgi vardır. Bir oyuncu ofsayta yakalanıp da gol atarsa bu iptal ediliyor. Ayrıca kemin bir faul esnasında tam karar verememesi durumunda devreye VAR sistemi giriyor. Bu sırada maç duruyor, hakem görüntülere bakarak doğru bir karar veriyor.

Futbol karşılaşmasında maç süresi 90 dakikadır. Fakat maç sırasında yaşanan bazı olaylar nedeniyle hakemin maçı durduğu oluyor. Bunlara ilaveten maç sonunda hakem birkaç dakikalık uzatma dakikası ekleyebiliyor. Futbol, futbolseverler için çok farklı bir heyecan demektir. Tuttuğu takımı desteklemek isten sporseverler maçı yerinde tezahüratta bulunarak coşkuyla izliyor. Takımını gaza getirmek için avazı çıktığı kadar bağırıyorlar.

Kısacası futbolda asıl amaç rakip takımı yenerek galip gelmektir. Bu nedenle her takım maçtan önceki günlerde antrenmana çıkıyor. Rakip takımın eksik yönlerini, belirliyor. Hangi oyunculara karşı önlem almak gerekiyorsa bu anlamda hazırlığını yapıyor. Sahaya ıkınca da her savunma hem atağa çıkma ve gol atama konusunda her türlü girişimi yapıyor. Maçın sonunda ise üstün olan ve rakibe gol atarak fark atan takım yenmiş oluyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski