Gelecek nesillere önemli bir mesaj bırakmak isteseydiniz bu mesajlar neler olurdu? Anlatınız.

Bu bölümde konuşma sınavı için inceleyip fikir alacağınız metnin sorusu: Gelecek nesillere önemli bir mesaj bırakmak isteseydiniz bu mesajlar neler olurdu? Anlatınız.

İleride geriye dönüp baktığınızda keşke şöyle yapsaydım, ya da şunları yapmasaydım çok iyi olurdu dememek için şu andan itibaren her şeye dikkat etmelerini, iyi bir insan olarak yaşamalarını, kötülüklerden her şekilde uzak durmalarını isterdim.

Herhangi bir konuda asla büyük konuşmamalarını, aile büyüklerinin sözünden çıkmamalarını, gelecekte rahat etmek için okumalarını, ısrarla söylemek isterdim. Kavgadan, öfkeyle hareket etmekten kaçınmalarını, her zaman sakin bir insan olmalarının çok daha iyi olacağını ifade ederdim. Bol bol doğaya çıkmalarını, temiz hava alıp gezmelerini, şehirden uzakta bir hayat yaşamalarını isterdim. Ailelerine bağlı olmalarını, vatanını, milletini sevmelerini, bir yandan çalışırken bir yandan ihtiyaç sahibi kişileri, yardıma muhtaç hayvanları gözetmelerini isterdim. Her zaman doğruluktan yana olmalarını tavsiye ederdim.

Gelecek nesillere kötü insanlara uğur olmamalarını, ev erken gitmelerini, kimseyi kandırmamalarını, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını öğütlerdim. Aile sıcaklığını hiçbir yerde bulamayacaklarını, bu yüzden ailelerini sevmelerini isterdim. Daha iyi bir şekilde yaşamak için her şeyden önce sağlam bir işte çalışmanın gerekli olduğunu, bu yüzden ne yapıp edip okuyup kadrolu bir işe girmelerinin öneminden bahsederdim. Bu sayede ekonomik özgürlüğe kavuşacaklarını, buna bağlı olarak hayatlarını rahat yaşayacaklarını anlatırdım.

Son olarak gelecek nesillere kendilerini sevmeleri gerektiğini, etrafımıza faydalı olmak için önce kendimizi sevmemiz gerektiğini, çalışkanlığı önemsemeyi, sorumluluklarımızı kimse demeden yerine getirmenin çok önemli olduğunu söylemek isterdim. Bu mesajlarımı dikkate alırlarsa gelecekte pişman olmayacaklarını garanti ederdim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski