Bazı İnsanlar Hep 'Kaptan' Olurlar Söz Konusu 'Dümen Çevirmek' Olunca Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde bazı insanlar hep 'kaptan' olurlar söz konusu 'dümen çevirmek' olunca ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

Kaptan olmak geminin lideri olmak ve onu ne yana götürmek isterse bu yetkiyi elinde bulundurmak demektir. Kaptanlık çok önemli bir pozisyondur. Bir gemide kaptan olmak demek orada tek söz sahibi olmak demektir. Kaptanlık da büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Yani bir kaptan işini yapmalı ve dürüst olmalıdır. Çünkü idaresi altında bir sürü insan var ve onların canı kaptana emanettir.

Kaptanlık takım lideri olarak da karşımıza çıkan bir yetki durumudur. Mesela spor takımlarında, ya da bir grup liderliğinde yine kaptan olma durumu vardır. Kaptan olmak da o takımın, o grubun sözcüsü, en yetkilisi olmak gibi bir şeydir. Ne olursa olsun kaptan olursak işimizi hakkıyla yapmalıyız. Asla saman altından su yürütmemeliyiz. Dümen çevirmenin kimseye bir faydası olmaz. Şimdi bazı insanlar kaptan olmayı çok isterler. Onların bu isteğinin altında aslında dümen çevirmek gibi sinsice bir yaklaşım vardır. Oysa dümen çevirirseniz, takımınızı çok kötü duruma düşürürsünüz, bir sürü insanın vebalini alırsınız.

İnsan hangi konumda çalışırsa çalışsın her zaman doğru düzgün bir adam olmalıdır. Kimseye haksızlık etmemeli, hile ve dolap çevirerek bir şeyler kazanmaya çalışmamalıdır. Alnımız ak, yüzümüz temiz olmalıdır. Yani işimizi layıkıyla yerine getirmeli, sırf bir şeyler kazanacağız diye dümen çevirmeye kalkışmamalıyız. Her ne kadar biz dikkat etsek de bazı kendini bilmezler bu yanlış yola başvurabilir. Onlar kaptan olmayı kendi adlarına bir çıkar meselesi olarak görüyor ve bunun için de dümen çevirmekten geri durmuyor.

Sonuç itibariyle kendimizi düşünüp, menfaatlerimiz için önemli yerlere geldiğimizde buradan bir kazancımız olmaz. Olsa da bir hayrını göremeyiz. Benim tavsiyem çıkarlarımız için yanlış işlere girişmemeliyiz. Her daim doğruluktan yana olmalı, işimizi düzgünce yapmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski