Anlaşmazlıkların, Savaşların ve Kavgaların Olmadığı Bir Dünya Bilgilendirici Metin

5. Sınıf Türkçe etkinliği sorusu: Anlaşmazlıkların, savaşların ve kavgaların olmadığı bir dünya hayal ediniz. Kardeşlik ve barışın hüküm sürdüğü bu dünyada insanlığın nasıl gelişeceğini düşününüz. “Sonraki Derse Hazırlık” aşamasında edindiğiniz bilgilerden de faydalanarak böyle bir dünyada yaşayabilmemiz için neler yapılması gerektiğini anlatan bilgilendirici bir metin yazınız.

Anlaşmazlıkların olmadığı bir dünya hayal ettiğimde hiç kimse kimsenin tavuğuna kişe demez. Herkes kardeşçe yaşamını sürdürür. Çünkü dünyanın her bölgesinde uyumlu bir şekilde bir arada yaşama bilinci vardır. Bir yerde anlaşmazlık çıkarsa oranın havası bozulur. Yani ortamda gerginlik havası eser. Herkes yüzünü asar. Gülümseme yerini asık surata bırakır. Halbuki anlaşmazlık olmasa kimse öfkelenmez, yüzlerde tatlı bir gülümseyiş olur. Böyle bir ortam insanlara huzur verir.

Savaşların olmadığı bir dünya hayal ettiğimde insanların can korkusu yaşamadığını görüyorum. Çünkü savaşlarda her insan yarına sağ çıkacak mıyım diye korkuyla yaşar. Bu korku olunca da küçük, büyük, yaşlı, genç kadın erkek hiç kimse rahatça uyuyamaz. Hatta bombaların sesi insanları aşırı şekilde korkutur. Dolayısıyla savaşların olmadığı bir dünyada, acıya, korkuya, yıkılan psikolojilere de yer yoktur. Herkes huzurla yaşamını sürdürür. Savaş olan yerlere baktığımızda binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, yıkıntılar altında can verdiğini, dinmek bilmeyen acı ve gözyaşını, korkuyu görüyoruz. Savaşlar olmasa bu tür içimizi acıtan, canımızı çok yakan görüntüler de meydana çıkmaz, herkes mutlu bir şekilde yaşardı.

Kavgaların olmadığı bir dünyada kanlı bıçaklı olaylar yaşanmaz. Herkes çevresiyle kardeşçe geçinir. Nereye gitseniz bir uyum görürsünüz. Aslında bizim de hayal ettiğimiz ve gerçeğe dönüşmesini istediğimiz böyle bir dünyadır. Anlaşmazlıklar, savaşlar, kavgalar yok yere çıkartılıyor ve insanların huzuru kaçırılıyor, düzeni bozuluyor. Oysa hep bir arada kardeşçe kavga etmeden, savaş çıkarmadan, anlaşmazlığa düşmeden de bu dünyada yaşamak mümkündür. Baktığımız zaman neyi paylaşamıyoruz diye düşünüyorum. Dünya kocaman bir gezegen, hepimiz de fazlasıyla sığarız içine. Bu nedenle zulme, kavgaya, savaşa hiç gerek yoktur değil mi?

28 Yorumlar

  1. Vljhvouyvouyfou

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel😁😶😜

    YanıtlaSil
  3. Mükemmel olm👍

    YanıtlaSil
  4. jpjjjygglpigvvg

    YanıtlaSil
  5. Mükemmel yaa💜💜💜💜

    YanıtlaSil
  6. حسنًا يا شباب، أنا لست من الجزيرة العربية، لا تفهموني خطأ، أنا أكتب من الترجمة.

    YanıtlaSil
  7. Galatasaray büyüktür

    YanıtlaSil
  8. Galatasaray boktur trabzon kraldir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-0 ağlama

      Sil
    2. kes sesini kupayı alamadınız diye kudurdunuz

      Sil
  9. mavi şimşek ağlama

    YanıtlaSil
  10. Thank you☺️☺️☺️💕💕

    YanıtlaSil
  11. BJK-1---3-FB AĞLAMA 🕸️🐪

    YanıtlaSil
  12. lütfen birazdaha kısa metinler yazın

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski