Çevre sevgisi hakkında düşüncelerinizi belirtiniz.

Bu bölümdeki metni inceleyince 2 dakikalık konuşma sınavı için çevre sevgisi hakkında düşüncelerinizi belirtiniz konusu ile ilgili fikir alabilirsiniz.

Çevre sevgisi yaşadığımız çevreyi göz önünde bulundurmak ve yaptığımız her şeyde çevrenin bundan olumsuz etkilenmemesini düşünmektir. Çevre dediğimiz kavram yaşadığımız çevre, evlerimizin önü, okullarımızın etrafı,, bahçesi, tarlalarımız, bahçelerimiz, parklar, yollar, nehirler, göller ve kırsal alanlar gibi çok kapsamlıdır. Biz insanlar çevreyi seversek ona zarar vermekten de kaçınırız.

İçinde çevre sevgisi olan bir insan doğaya, çevreye karşı korumacı davranır. Kimsenin yere çöp atmasına gönlü razı olmaz. Kendisi de atık ve çöpleri gereken çöp kutularına atarak örnek olmaya çalışır. Çevreyi kirleten olumsuz durumlara da içten içe üzülür. Hatta etrafındaki kişilere elinden geldiğince bu konunun önemini anlatmaya çalışır. Yaşantısıyla çevreyi önemsediğini, sevdiğini belli eder.

Çevreye sevgisi olan bir insan ağaç dikimini de önemser. Fidan dikme faaliyetlerine katılır. Sınıfta yerde çöp görse buna kayıtsız kalmaz, onu çöpe atar. Gittiği yollarda, sokaklarda yerdeki çöpleri öyle bırakıp hiçbir şey yokmuş gibi yoluna devam etmez. Onu alır ve çöp kutularına atar. Bütün bunlar çevre sevgisinden ileri gelir. Ben mesela okulda mıntıka temizliği yaptırılmasının çevre sevgisiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Bizim okulda hocalar bahçede çöp falan varsa bütün öğrencileri içeri almadan bir mıntıka temizliği yaptırıyorlar. Bu faaliyet bence çevreyi sevme anlamında örnektir.

Sonuç olarak kimse kapısının önünün pislik içinde olmasını istemez. Mesela her yerde bir çöp yığını olsa, etrafa pis kokular yayılır. Zararlı atıklar çevreye öyle rastgele bırakılsa bunlar toprağa karışır. Topraktan beslenen hayvanların sağlığı tehlikeye girer. Dolayısıyla biz insanlar da bu olumsuz tablodan dolaylı olarak etkileniriz. İşte çevre sevgisi herkeste olmalı ki kimse çevreye zarar veren bir şey yapmasın. Bu konu her zaman gündemde tutulmalı, çevrenin temiz kalması adına her türlü girişim yapılmalıdır. Bizler de bu girişimlere destek olarak çevreyi sevdiğimizi gösterebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski