İyi bir arkadaşın özellikleri nelerdir anlatınız.

Bu bölümdeki cümleleri inceleyince iyi bir arkadaşın özellikleri nelerdir anlatınız konusunda kısaca fikir sahibi olacaksınız.

İyi bir arkadaşın birçok özelliği vardır. Bunları cümleler halinde sıralayalım. İyi bir arkadaş her şeyden önce güvenilir biridir. Ona her şeyinizi anlatabilirsiniz. Çünkü ona güveniniz tamdır. Bu yönüyle iyi bir arkadaş sır saklamasını bilen, ağzı sıkı biridir.

İyi bir arkadaş samimidir, asla yapmacık davranmaz. Yüzünüze baktığında gözlerindeki gülümsemeyle samimi ve gerçekçi olduğunu görebilirsiniz. Bazıları sırf gülümsemek için böyle görünüyor olabilir. İçinde ise size karşı farklı düşünüyor olabilir. Benim bu yüzden iyi bir arkadaşta yapmacık tavırlar olacağını düşünmüyorum.

İyi bir arkadaş sizi sahiplenir ve gerekli durumlarda korumacı davranır. Bir yere gittiğinizde size haksızlık edildiğinde buna sesini yükseltir, tepkisini gösterir. Sizi kimseye ezdirmemek için cesaretini medeni bir şekilde ortaya koyar.

İyi bir arkadaş her zaman vefalıdır. Sizden ayır kaldığı zamanlar çok uzun sürmez. Bir araya gelmeseniz de sizi telefonla arar, sosyal medyadan mesajlar atar. Nasıl olduğunuzu sorar. Yani sizi hiçbir şekilde tamamen aklından çıkarmaz.

İyi bir arkadaş yeri geldiğinde sizi neşelendirendir. Hepimiz insanız ya, bazen canımız sıkkın olabilir, keyfimiz kaçmış olabilir, üzgün bir haldeyizdir. Arkadaşımız bizi neşelendirmek için espriler yapar, bize moral ve güç verir. Yani bizi düşünür ve iyi olmamız için her şeyi yapar.

İyi bir arkadaş içimizden biridir. Yani sanki aynı aileden bir kardeş gibi davranır. Kendisi için istediği güzel şeyleri bizim için de ister. Başarılarımıza kendi başarısı gibi sevinir, üzüntülerimize o da üzülür. Sanki kalbimizin bir parçası gibidir.

Kısacası iyi bir arkadaş dost canlısı, sevecen, anlayışlı, özü sözü bir, her an yanımızda,olan, sevgisini ve arkadaşlığını her durumda gösteren, bize destek veren, hayatımıza anlam katan, kendisinden emin olduğumuz, bizi yarı yolda bırakmayacak sağlam karakterli biridir.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski