Zorbalığı Durdurmanın Yolları Nelerdir Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyince zorbalığı durdurmanın yolları nelerdir ile ilgili konuşma sınavı için fikir edinebilirsiniz.

İnsanlar her yaşta zorbalıkla karşılaşabiliyor. İş hayatında mobbing denen zorbacı tutumla karşılaşabiliyoruz. İnternet ortamlarında tanımadığımız kişilerin zorbalığına maruz kalabiliyoruz. Ancak en çok da öğrencilik yıllarında akranlar arasında böyle bir zorbalık yaşıyoruz.

Bazı kişiler uysal yapıdadır. Onların böyle sessiz, uysal ve efendi görünümleri zorbalık yapanlar için bir fırsat olarak görülebilir. Ancak her zaman çok dikkatli olmalıyız. Kendimizi kimseye yem etmemeli, insanların zorbalığına dur demesini bilmeliyiz. Bunun için bulunduğumuz yerde yetkililer kimse onlara durumu izah etmeliyiz. Her yerde çete gibi davranıp da insanları baskı altına almaya çalışan olabilir. Bu tür durumlarda uyanık olmalıyız.

Zorbalığı durdurmak için öncelikle kendimizi her türlü tehditten uzak tutmalıyız. İnsanları iyi tanımalıyız. Tanımadığımız, güvenmediğimiz kimselere özle bilgilerimizi vermemeliyiz. Bununla birlikte bize zorbalık edebilecek kişilerle aramıza mesafe koymalıyız. Aklımızı çalıştırıp herkese içimizi açmamalıyız. Okulda öğretmen ve idarecilere zorbalık yaşadığımızı söyleyip onların bu konuda gerekli adımları atması zorbalığı öner. İnternet aracılığıyla zorbalık yaşıyorsak polise gitmek bir çaredir. İş yerinde mobbing görüyorsak hakkımız savunmalı ve ilgili kurumlara başvurmalıyız.

Kısacası her yerde zorbalıkla karşılaşma ihtimali vardır. Burada önemli olan ilk önce cesur biri olmaktır. Hiçbir şeye ses etmeyen, korkak biri olursak tavuk gibi kafamızı kekerler. Biz hakkını arayan, haksızlığa, zorbalığa tepkisini açıkça gösteren, sesini çıkarak cesaretli biri olmalıyız. Aynı zamanda zorba kişilere kendimizi ezdirmemeliyiz. İnsan biraz dik durmasını bilmeli, zorbaca tutumlarla baş etmeyi öğrenmelidir. Siz bir zorbalığa karşı çıkıyorsanız kimse sizi ezemez. Böyle insanlardan uzak durmak, onlarla araya mesafe koymak çok doğru olacaktır.

6 Yorumlar

Daha yeni Daha eski