Zamanı Nasıl Yönetmeliyiz Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni incelerken zamanı nasıl yönetmeliyiz ile ilgili konuşma sınavı için fikir yürütebilirsiniz.

Hepimiz için zaman bazen torbaya giriyor. Öyle anlar yaşıyoruz ki işlerimizi tamamlamak için çok kısıtlı zamanımız olabiliyor. Hatta zamanın yetmeyeceğinden şikayet ediyoruz. Bu durumda zaman yönetimini bilmenin gerekliliği önümüze çıkıyor.

İnsanlar neyi nasıl yapacağını bilmemekten, dikkatini başka işlere vermekten, bir işe gereğinden fazla zaman ayırmaktan dolayı zaman yetersizliği yaşayabiliyor. Böyle durumlarda işleri bitirmek için çok kısa bir zaman kalıyor. O an elimiz ayağımıza dolaşıyor, acele ediyoruz ve hata yapıyoruz. Oysa biraz dikkatli olmalı, hiçbir şeye olması gerekenden fazla süre ayırmamalıyız.

Mesela bir deneme sınavında sözle ve sayısal derslere at soruları ardı ardına çözüyoruz. Bazı sorularda olması gerekenden fazla zaman harcıyoruz. Bu yaptığımız şey diğer soruların tamamını okumamız için zamanımızın yetmemesine neden oluyor. Bu durumda zamanı nasıl yönetmeliyiz ki tüm soruları vaktinde çözelim diye düşünmemiz gerekiyor. Benim gördüğüm kadarıyla ne mantıklı olan önce en iyi bildiğimiz alandan başlamalıyız. Çabucak yapabildiğimiz soruları hemen yapmalıyız. Zorlandığımız, ili şık arasında kaldığımız, ne demek istediğini tam olarak anlayamadığımız soruları geçerek sonraya bırakmalıyız. Bütün sorular bittikten sonra arta kalan zamanda o önceden zorlanıp da atladığımız sorulara bakmalıyız. Böyle yaparsak bir öğrenci olarak zamanı daha iyi yönetebiliriz.

Yetişkin bireyler olarak da yine zamanımızın yetmediği durumlar yaşayabiliyoruz. Bu durumlarda zamanı iyi yönetmek için işlerimizi bir önem sırasına koymamız gerekiyor. Hangi iş daha önemli ve önce yapılmalıysa önce onları bitirmek doğru bir adım olur. Bizler de aklımızı kullanıp nelerin bizim içim öncelikli yetiştirilmesi gerekiyorsa ağırlığı onlar vermeliyiz. Böylece kalan zamanda kolay işler çabucak halledilebilir. Görüldüğü gibi öncelik sırasına göre koyduğumuz işleri daha kısa sürede yapabilir ve geriye artan zamanımız kalabilir. Bu sayede zaman yetmemesi gibi bir sorun yaşamayız.

1 Yorumlar

  1. Teşekürler sizin sayenizde konuşma sınavından yırttım😝😂😅

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski