Haberleşme araçlarının önemi hakkındaki düşüncelerinizi anlatınız.

Bu bölümdeki metni inceleyince haberleşme araçlarının önemi hakkındaki düşüncelerinizi anlatınız konusunda fikir edinebilirsiniz.

Haberleşme araçları öğrenmemiz gereken önemli bir haberi vakit kaybetmeden kısa sürede bize ulaştırması bakımından büyük öneme sahiptir. Biz de çok geç kalmadan bu haberle ilgili ne yapmamız gerekiyorsa onu bir an önce yaparız.

Haberleşme araçları eskiden teknoloji olmadığı için kuş ayağına bağlanan mektup, duman, duvarlara yazılan, çizilen şekiller, semboller iken şimdilerde internet teknolojileri, akıllı telefon, tablet, bilgisayar, televizyon ve radyolar gibi çok zengin bir çeşitliliğe ulaşmıştır. Bu imkanların çoğalması herhangi bir haberi anında dünyanın her tarafına ulaştırma olanağı sağlıyor. Zaten herkesin akıllı telefon kullanması insanları haberci konumuna getirmiştir. Elinde telefonu olan herkes bulunduğu ortamda yaşanan önemli bir gelişmeyi hemen kayda alıp sosyal medyada duyururken aslında muhabir görevi görmektedir.

Şu an tüm insanlık olarak bilgi çağında yaşıyoruz. Bilgiye anında erişim gibi bir imkanımız var. Haberleşme araçları da bir haberin en hızlı şekilde ilgililere duyurulması açısından çok ciddi bir katkıya sahiptir. Bir yerde bir şey yaşanıyor. Haber kanaları bu önemli haberi son dakika olarak tüm insanlara duyuruyor. Yetkililer hemen harekete geçiyor ve gereken önlemleri alarak olay yerine kısa süre içinde varıyor.

Haberleşme araçlarının yokluğunu göz önüne alırsak çözülmesi gereken meseleler için çok geç kalınmış olacağını düşünüyorum. Çünkü kameraman ve haber muhabirleri ilgili haberi insanlara duyurmasa kimsenin bu gelişmeden vaktinde haberi olmaz. Yapılması gereken işler zamanında yapılmaz. Bir kaza olur, sel felaketi yaşanabilir, memurları ilgilendiren bir haber olabilir. Daha pek çok konuda her kesimi ilgilendiren önemli haberler olabilir. Bunları insanlara duyurmak o haberle ilgili bilgi vermek haberleşme araçlarının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski