Doğayı koruma konulu duygu ve düşüncelerinizi ifade eden bilgilendirici bir metin yazınız.

Bu bölümdeki metnin konusu: Doğayı koruma konulu duygu ve düşüncelerinizi ifade eden bilgilendirici bir metin yazınız.

Doğa dağları, ovaları, ormanları, nehirleri, şelaleleri, çok zengin bitki çeşitliliği ve içinde yaşamını sürdüren hayvanlarıyla bir bütün olarak karşımıza çıkar. Doğayı koruma konusunda da alınan bazı önlemler olduğunu biliyoruz.

Mesela yaban hayatını korumak için getirilen av yasağı buna örnektir. Bir yerde ormanlık alan varsa oranın imar ve yerleşime açılması yasaklanıyor. Ağaç kesimi yapanlar cezalandırılıyor. Bu gibi çalışmaların arka planında doğayı korumak vardır. Ormanları tahrip etmemek, yangınlara yol açmamak, atıkları öyle hiç düşünmeden doğaya atmamak gibi konulara dikkat etmek esasında doğayı korumaya yardımcı olmaktadır. Zaten insanlar bir şey yapmasa doğa kendini sürekli, yeniliyor. Sahip odluğu ekosistem kendi kendine yenilenip tazeleniyor. İşte insanoğlu arazi açmak, yangın çıkarmak, ağaç kesmek, çöp yığınlarını rastgele doğaya atmak gibi olumsuz eylemlerde bulunarak doğaya zarar veriyor. Demek ki aklımız başımıza almalı, doğayı korumaya önem vermeliyiz.

Doğada kendi halinde sürüp giden kusursuz bir denge vardır. Bu dengenin korunması için doğaya hiçbir şekilde olumsuz müdahale edilmemesi gerekiyor. Bu anlamda doğanın korunması hayati önem taşıyor. Doğanın birçok yerinde tabiat harikaları bulunuyor. Bu yerler turizm amaçlı değerlendiriliyor. İşte tabiattaki bu alanların doğallığının bozulmaması çok önemlidir. Bunun için insanların yaptıkları faaliyetlerle doğaya zarar vermemeyi önemsemesi lazımdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski