Milletimizin yardımlaşma ve dayanışmaya verdiği önemle ilgili bir araştırma yapınız.

Bu bölümdeki araştırma metninin konusu: Milletimizin yardımlaşma ve dayanışmaya verdiği önemle ilgili bir araştırma yapınız.

Milletimiz toplum olarak yaşadığımız en kötü günlerde birbirine kenetlenip yardımlaşma ve dayanışma yaparak tüm toplumlara örnek olan duyarlı bir millettir.

Mesela geçen şubat ayında başımıza gelen ve yüzyılın felaketi olarak nitelenen deprem hepimizi derinden üzmüştür. Devlet kurumları başta olmak üzere yurdun her yanından yardım kampanyaları düzenlenmiştir. Televizyon kanallarında sanatçılar, sporcular gibi önemli isimler de bu yardımlaşma kampanyasına katılarak milletimizin her kesimden dayanışmasına katkıda bulunmuştur.

Dayanışma omuz omuza vermek olunca bizim milletimiz bu konuda başı çekmektedir. Farklı şehirlerden analarımızın Mehmetçiğinize yün çorap örmesi, okul çağındaki çocukların askerlerimize moral mektubu yollaması gibi örnekler millet olarak dayanışmayı ne kadar çok önemsediğimizi gösteriyor. Yine bayramlarda, kandil gecelerinde hasta ziyareti yapma kültürümüz, yoksulları doyurmak, muhtaçlara yardım etmek toplumumuzun dayanışmasına örnektir.

Bir sel felaketi olduğunda, kan bağışı gerektiğinde yüreği başkalarının acısıyla atan her vatandaş bu duruma kayıtsız kalmayıp elinden gelen yardımı yapıyor. Milli birliğimizi bozma girişimleri karşısında milletçe bir araya geliyor, vatan sevgisi etrafında birleşerek büyük bir dayanışma içinde oluyoruz. Bütün bunlar milletimizin yardımlaşma ve dayanışma konusundaki hassasiyetini gösteriyor.

Kısacası milletimiz için yardımlaşma ve dayanışma her zaman önemsenen bir konudur. Kimse bu konuda elimize su dökemez. Vatan için, bayrak için, kimsesizlere destek olmak için, afetzedelere moral vermek için yani büyük sıkıntıları aşmak için hepimiz elden geldiğince el ele verip dayanışma halinde oluyoruz. Bu da bizi millet olarak çok güçlü kılıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski