Doktor Mesleği ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bu bölümdeki metni inceleyerek doktor mesleği ile ilgili bilgilendirici metin yazacak düzeyde fikir sahibi olacaksınız.

Doktor diğer bir deyişle tıp alanında, sağlıkta uzman hekim demektir. Doktorlukta farklı branşlar vardır. Kalp doktoru, psikiyatri doktoru, dahiliye uzmanı, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, kulak, burun, boğaz, nöroloji gibi çok farklı dallarda doktorluk yapılmaktadır. Görüldüğü gibi doktor hastalıkları tedavi etmede baş rol oynayan tıp eğitimi almış alanında uzman kişi demektir. Onlar hangi ilacın hangi hastalığı tedavi etmede kullanılacağını çok iyi bilen uzman kişilerdir.

Doktor olmak için tıp fakültesinde 6 yıl eğitim görmek gerekiyor. Bu eğitim süreci uygulamalı ve birebir hastalarla araştırma hastanesi olan bir fakültede veriliyor. Tıptan mezun olanlar ileride tıpta uzmanlık sınavına girerek çalışmak istedikleri branşta uzmanlaşıyorlar. Böylece polikliniklerde çalışacak seviyeye geliyorlar. Hastalıkların bin bir türlüsü olduğunu düşününce doktorların da insan sağlığı için ne kadar önemli bir mesleği icra ettiklerini söylemek mümkündür. İnsan hayatı boyunca hastalıklar hiç bitmeyeceği için her dönemde doktorların varlığı da, kıymeti de hiç eksilmeyecektir. Dolayısıyla hastalıkların iyileştirici bir numaralı aktörü doktordur.

Kısacası doktorluk sağlık alanında bir meslektir. İnsanların hastalıklarına tedavi bulmak ve onları sağlığına kavuşturmak için bu meslek hayati öneme sahiptir. Aklınıza gelebilecek her alanda doktor branşı vardır. Göz doktoru, genel cerrah, cildiye, kardiyoloji ve daha pek çok konuda doktorların uzmanlık alanı olduğunu görüyoruz. Her branşın tek amacı da insanların rahatsızlıklarına tanı koymak ve onları uygun tedavi yöntemleriyle iyileştirmektir. Doktorlara hekim ya da tabip de denir. Onlar tıp alanında eğitimli birer profesyoneldir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski