Kaplumbağa Yavaş Yürür Ama Evini Sırtında Taşır Kompozisyon​

Bu bölümü tamamladığınızda kaplumbağa yavaş yürür ama evini sırtında taşır sözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazmak için fikir edineceksiniz.

Kaplumbağanın yavaş yürümesinin nedeni sırtında evini taşımasıdır. Buradan anlayacağımız üstünde önemli sorumluluklar olan biri yavaş hareket eder. Mesela babalarımızı kaplumbağaya benzetebiliriz. Bütün evin yükü babalarımızın üzerindedir. Onlar ekmek parası kazanıp evin geçimini sağlamak, çocukların ihtiyacını karşılamak için üstünde büyük bir yük taşırlar. Bu yük sorumluluk demektir.

Normalde kaplumbağayı yavaş ilerlemesiyle biliriz. Fakat kaplumbağa çok akıllı bir canlı türüdür. Sırtındaki yük onu tehlikelere karşı bir kalkan gibi korumaktadır. Bu noktada kaplumbağa etrafta tehlike hissetmediğinde başını çıkarıp yürümeye yavaş da olsa hareket etmeye başlar. Kendi emniyetini kendi sağlar adeta. Bu da demektir ki ilerlemek için işimizi sağlama almalıyız. Biz de hayatta bir yerlere gelmek adına hızlı hareket etmemeliyiz. Önce etrafımıza bakmalıyız. Bizim için nelerin risk teşkil ettiğini belirlemeliyiz. İşimizin ilerlemesine mani olacak şeylere karşı koruyucu bir tutum geliştirmeli ve tehlikeler karşı gerekli önlemleri almalıyız. Kaplumbağa bu anlamda bize açık bir örnektir.

Kısacası yavaşlığın asıl nedeni üstümüzde ağır yükler olmasındandır. Bu yükler günlük hayatımızda yerine getirmemiz gereken büyük sorumlulukları ifade etmektedir. Sorumluluklarımızı yaparken de düşüncesizce davranmamak daha doğru olur. Çünkü hiç düşünmeden hızlıca harekete geçirdiğimizde belki de işimiz yürümeyecek, bazı aksilikler yaşayacağız. Bundan dolayı önce kaplumbağa gibi tedbirimizi almalı, işimizi sağlama aldıktan sonra yavaş yavaş ilerlemeliyiz. Bu sayede daha başarılı olabilir hedeflediğimiz noktalara yorucu da olsa sağlam bir şekilde ulaşabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski