Her Deneyen Başaramaz Ama Başaranlar Deneyenlerdir Kompozisyon

Bu bölümde fikir alacağınız kompozisyon metninin sorusu: Her deneyen başaramaz ama başaranlar mutlaka deneyenlerdir sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

Hepimiz bir şeyi başarmak için bazı denemeler yaparız. Bu denemelerden bir kısmı başarısızlıkla sonuçlanır. Başarısız oldukça da moralimiz bozulur ve başarma azmimiz kırılabilir.

Şunu söylemek gerekir ki her deneyen başaramaz. Yani denediğimiz her şeyde başarı sağlayacağız diye bir kaide yoktur. Denediğimiz şey hüsranla sonuçlansa da denemeyi bırakmamalıyız. Çünkü bu denemelerden birinde mutlaka bir işi başarırız.

Herkes denediği bir şeyin iyi sonuç vermesini ister ama her deneme yüzümüzü güldürmez. Bu işin doğasına aykırıdır. Denediğimiz bir şeyin kötü sonuçlanması aslında nerede hata yaptığımızı, eksiklerimizin neler olduğunu daha kolay belirlememizi sağlar. Bunları doğru bir şekilde analiz ettiğimizde bir dahaki sefere eksiklerimizi giderir, yaptığımız yanlışları tekrarlamayız. İşte bu hamleler bizi her denemede başarıya biraz daha yaklaştırır.

Kısacası aldığımız sonuç bizi üzse de denemekten hiçbir zaman vazgeçmemeliyiz. Bir işi başaran ve ondan güzel sonuç alanlar mutlaka deneyenlerdir. Bizler de yeni uygulamalar deneyerek başarılı sonuç alana kadar işin sonuna kadar gitmeliyiz. Artık hangi yolu denediysem olmuyor deyip pes etmek başarma ihtimalini tamamen ortadan kaldırır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski