Gideceği Limanı Bilmeyene Hiçbir Rüzgardan Hayır Gelmez ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğinizde gideceği limanı bilmeyene hiçbir rüzgardan hayır gelmez ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

İnsanın nereye gideceğini bilmesi kadar önemli bir şey yoktur. Çünkü insan gideceği yeri bilmiyorsa ortada kalmış demektir. Bu da onun büyük bir boşluk yaşadığını gösterir. Bu durumda olan birine hiçbir rüzgardan hayır gelmez. Belki etrafında ona yardım etmek isteyen birileri olabilir. Fakat bu yardımın işe yaraması için o kişinin yol göstermesi, nereye gideceğini açıkça belirtmesi lazımdır.

İnsanları yoran en büyük şey belirsizlik yaşamasıdır. İleriye dönük ne yapacağımızı kendimize hedef olarak koymalıyız. Bir şeyler netleştirmeliyiz ki atılacak adımlar ona göre olsun. Fakat kararsız kalıp da belirsizliğin içinde yaşamaya devam edersek o zaman bize hiç kimse destek olamaz. Örneğin meslek seçimi konusunda ya da hangi bölümlerde okumamız gerektiği noktasında kafamızda çizdiğimiz bir hedefin olması gerekiyor. Bunu henüz belirlemediysek hiçbir öğretmen bize yol gösteremez veya bu konuda fayda sağlayamaz. Bizim de onlara bir yol haritası göstermemiz lazım ki bize destek olabilsinler.

Anlayacağınız iş her şeyden önce kendimizde bitiyor. Biz bir şeyleri netliğe kavuşturmalıyız ki başkaları da bize bu anlamda yol gösterebilsin. Yoksa hiçbir rüzgardan, hiç kimseden bir hayır gelmeyeceği aşikardır. O nedenle neler yapacağımıza karar vermek zorundayız. Hedefimizi herkesin anlayacağı bir açıklıkta belirlemeliyiz. Anlaşılır olmak, birilerinden hayır görmek için ilk önce buna gerek vardır.

Sonuç olarak gideceği limanı bilmek ileride neler yapacağını, hangi işlerde çalışacağını belirlemek daha açık bir ifadeyle kendimize bir hedef koymak demektir. Bunu biz bilmiyorsak başkaları bize bu konuda nasıl yardımcı olabilsin ki? O yüzden insanların bize yardımı, rehberlik etmesi, yol göstermesinin bir anlamı olması için de öncelikle kendimi hedefimizi belirlemek gerekiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski