Etkili konuşmanın önemini anlatan bilgilendirici bir metin yazınız.

Bu bölümdeki metni inceleyerek etkili konuşmanın önemini anlatan bilgilendirici bir metin yazınız, etkinliği hakkında fikir alabileceksiniz.

Etkili konuşmanın baş mimarı dili iyi kullanmaktır. Bunu da gönül okşayıcı, karşımızdaki kişiyi ikna edebilecek cümleler kurmakla sağlayabiliriz. Birinin size inadı varsa ona etkili konuştuğunuzda bir yerden sonra ikna olacaktır.

Konuşan kişinin iyi bir hatip olması önemlidir. Yani hitap ettiği kişinin seviyesine inebilmesi, onun anlayacağı dilden konuşması, onu etkisi altına alacak cümleler kurması bu noktada büyük önem taşımaktadır. Karşınızdaki kişi katı tutum gösteriyorsa başta onu etki altına almak zor görünür. Ama bu tamamen de imkansız değildir. Her insanın bir zaafı vardır. Bazıları kurduğunuz cümleler karşısında hayrete düşler, size hak vermeye başlar. Böylece dediğinize gelir.

Günlük hayatta bazı insanlar konuşurken onların konuşması hiç bitmesin isteriz. Çünkü o kadar güzel ve etkili konuşurlar ki onları dinlemekten büyük keyif alırız. İşte hitabeti güzel olan birinin konuşması bu kadar büyük etkiye sahiptir. Etkili konuşmak dinleyenleri adeta büyüler ve onların fikrini değiştirebilecek bir güce sahiptir.

Sonuç olarak insanların etkili konuşmayı öğrenmesi gerekiyor. Zaten her gün başkalarıyla iletişim halinde olduğumuza göre iyi bir konuşmacı, olmak da gereklidir. Günlük işlerimizi yaparken çocuğumuzla, anne babamızla, iş yerindeki çalışanlarla, arkadaş çevremizle bazen anlaşamayız. Bu anlaşamam sorunun çözebilme kabiliyeti etkili konuşmaktan geçer. Bu durumda konuşma sırasında seçici davranmalıyız. seçtiğimiz, kelimeler karşımızdaki kişinin itiraz edemeyeceği, ikna olabileceğiz bize hak vereceği, şekilde olursa onunla anlaşmak daha kolay olacaktır.

11 Yorumlar

  1. Allah razı olsun sizin gibi insanlar keşke her yerde olsa çok güzel metin

    YanıtlaSil
  2. Hoca bana yüz verdi Helal olsun

    YanıtlaSil
  3. Çok güzeldi teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun . Çok beğendim 👍🏻👍🏻❤️

    YanıtlaSil
  4. Very thanks you help my homework . Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Tamam canım ben benim için çok teşekkür ederim canım ben benim bir tanem seni çok seviyorum seni seviyorum bir şey demedim ki ben bu akşam yine bir mani olmasa çok iyi oldu çok şükür iyiyim çok şükür bir yaramazlık bir durum var ya bir şey rica ederim ne zaman müsait olursun bir daha çok iyi oldu bir şey rica edicektim rica ediyorum lütfen bana bir daha çok iyi oldu bir daha iyi oldu mu canım benim çok iyi bir mani olmazsa bir mani gelmezse bir daha çok iyi olur olur sen de çok güzel olmuş çok güzel

    YanıtlaSil
  6. e atasözü nerde

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski