Ormanları koruyabilmek için neler yapılması gerektiği hakkında bir konuşma yapınız.

Bu bölümde fikir alacağınız etkinliğin sorusu: Soluduğumuz oksijeni ve daha birçok kaynağı bize sunan ormanları koruyabilmek için neler yapılması gerektiği hakkında bir konuşma yapınız.

Saygıdeğer arkadaşlar hepinizin de bildiği gibi ormanların sayısız faydası vardır. Faydalı olan bir şeye zarar vermek de bize yakışmaz diyerek ormanları korumamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bence ormanları korumak için bol bol ağaç dikmeliyiz. Orman varlığını olabildiğince artırmalıyız.

Ormanı korumak için ne gibi şeyler yapabiliriz diye düşündüğümde ağaç kesimini yasaklamak lazımdır. Hatta bu konuda yasalarla önlem alınması oldukça etkili olabilir. Yine insanlara ormanların önemiyle ilgili kamu spotu izletilebilir. Her yerde ormanları korumak için birçok faaliyet aynı anda yürütülebilir. İnsanların dikkati bu konu üzerine çekilebilir. Bu tür çalışmalarla insanlar bilinçlenerek ormanları korumanın önemini anlayabilir.

Ormanlara verilen zararlar ağaç kesimi, piknik alanlarına şişe falan atılması, mangal közlerinin yanık halde bırakılmasından mütevellit yangınlara sebep verme gibi insan etkisi olan nedenler gözümüz çarpıyor. Bu zararları ortadan kaldırmalıyız. Yani insanlar her ne sebeple olursa olsun ağaç kesmemeli, yangınlara yol açmamalıdır. Bunun için halkın bilinçlendirilmesi çok önemlidir. Bu anlamda devlet kuruluşları ve vakıflar ormanları korumak ve ağaç dikimini çoğaltmak için birçok faaliyet yürütüyor. Oralarda gönüllü olarak çalışmalıyız.

Kısacası ormanları korumak her birimizin görevidir. Kimse bu konuda duyarsız kalmamalıdır. Herkes üstüne düşeni yaparsa daha yeşil bir çevremiz olur. Bu da hepimizin daha temiz bir hava teneffüs etmesine, canlıların sağlıklı bir hayat sürmesine ve ekolojik dengenin daha güzel bir şekilde devam etmesine imkan tanır. Konuşmam bu kadardı, dinlediğiniz için sağ olasınız.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski