Ağırbaşlılık ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip ağırbaşlılık ile ilgili kompozisyon konusunda fikir edinebilirsiniz.

İnsanların olgun davranması, efendi olması ağırbaşlılık demektir. Ağırbaşlı olan biri sesini hiçbir zaman ve yerde fazla yükseltmez. Yani biraz insan ilişkilerinde uyumlu ve ılımlı bir yapıya sahiptir. Bazı kişiler asi, aksi ve dik başlı davranırlar. Bunun bir başka açıklaması ağırbaşlı olmamak demektir. Ağırbaşlı olmak dik başlılık etmemektir. Kimseye, büyüklere, karşı çıkmamaktır. Her zaman efendi bir duruş sergilemek ve mütevazı davranmaktır.

Toplumda ağırbaşlı olanlar daha çok kabul görür ve sevilir. İnsanların ağırbaşlı olması biraz huyla biraz da yaşının ilerlemesiyle ilgilidir. Huyu böyle olanlar doğuştan gelen özellikleriyle küçüklükten beri hep sessiz sakin, olgun bir kişiliğe sahiptir. Bazı insanların da yaşadıkları ve yaşının ilerlemesine bağlı olarak ağırbaşlı bir hale geldiklerini söyleyebiliriz. Hayatımızda yaşadığımız her olay bizi daha olgunlaştırır, tecrübeli biri haline getirir. Bu süreçte kendi kişiliğimizde bir dönüşüm yaşarız. Eski halimize göre daha ağırbaşlı biri haline dönüşürüz.

İnsan genliğinde yüksek enerjisi, birçok konuda daha toy olduğu için hiçbir şeye dikkat etmez. Çok çılgınca davranır. Büyüklerin açısında bakıldığında deli dolu biridir gençler. Ancak zaman içinde insanlar da olgunlaşma anlamında değişime uğrar. Yaşımız kemal erdikçe ağırbaşlılığımız da artar. Bir bakarız ki eski halimizde neydik, şimdi nasıl bir insan olmuşuz. Her şey gibi biz de o eski çılgın, deli dolu yapımızdan sıyrılmış daha olgun, aklı başında, aklı selim biri oluvermişiz.

Sonuç olarak ağırbaşlılık davranışlarımızda ölçülülük, olgun  bir tutum göstermek demektir. Bu da çok iyi ve güzle bir davranış biçimidir. İnsan ağırbaşlı olursa kim olursa olsun herkesle her konuda daha kolay anlaşabilir, gittiği her yere kolayca uyum sağlar. Asla sivrilik etmez. Böylece bulunduğu ortamda örnek, iyi geçinilen biri olur. Bizler de ağırbaşlı olmalı ve insan ilişkilerinde uyumlu davranmaya, davranışlarımızın ölçülü olmasına, haddi aşmamaya özen göstermeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski