Zorluk Çeken Rahat Bulur Kompozisyon

Bu bölümü incelerken zorluk çeken rahat bulur sözünü açıklayan bir kompozisyon yazınız konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Hepimiz insan olarak hayatımız boyunca bazı sınavlardan geçiyoruz. Bu sınav dediğimiz şeyler aslında bizi sıkıntıya sokan, başımızı ağrıtan, moralimizi bozan, gücümüzü tüketen dayanması zor olan zorluklardır. Peki zorluk deyince hangi tür zorluklar olabilir, bunlara değinelim. Bazı şeyler erişmek için birçok engeli aşmak gerekiyor ya, rahat yaşamak için de zorluk çekmek geçmemiz gereken bir evre olarak görülmelidir. Biz bu zor günleri başarıyla, atlattığımızda rahat yaşamaya hak kazanmış oluruz.

Mesela hastalık çekmek insan için ciddi bir zorluktur. Para sıkıntısından dolayı geçim zorluğu çekmek, ev içinde huzursuzluk yaşamak, iş yerindeki çalışanlarla bazı problemeler yaşamak, işimiz iyi giderken bir anda her şeyin sarpa sarması, yakınlarımızdan birinin başına bir iş gelmesi, bir kazaya uğramak gibi insanların günlük hayatında karşılaşması kuvvetle muhtemel sıkıntılar çektiğimiz zorluklara örnek olarak verilebilir. Bu zorlukları çekmeyen hiç kimse yoktur. Çünkü dünya hayatı insanlar için sıkıntılarla, zorluklarla doludur. Bizler bunlar karşısında mücadele etmek durumundayız, zorluklara dayanmak zorundayız. Sabrımız ciddi anlamda sınanmış oluyor zorlukları çekerken. Kim daha çok sabrederse sonunda rahata ermiş oluyor.

Kısacası zorluk çekmeyen insan diye bir şey olamaz. Her insan küçük ya da büyük bazı sorunlarla baş etmek zorunda kalıyor. İşsizlik, ekonomik sorunlar, sağlığımızda ortaya çıkan bir rahatsızlık, başımıza gelen her türlü kötü olay veya felaketler sabır göstermemizi gerektiriyor. Bazen kendimizi çok çaresiz hissedip gücümüzün kalmadığını görüyoruz. Artık ne olacaksa olsun da şu sıkıntılar bitsin, bizim de yüzümüz gülsün diye düşünüyoruz. Çektiğimiz zorlukların aslında ileride yaşayacağımız rahat bir hayatın aşamaları olduğunu düşünmeliyiz. kendimizi güçlü tutmalı, moralimizi asla bozmamalıyız. Yarın her şey düzelecek, bu sıkıntılar hep böyle sürmeyecek diye düşünmeliyiz. Hayata kaldığımız yerden devam edeceğiz diyerek ümidimizi korumalıyız. Gerçekten de zorlukların arkasında rahat bir hayat gelecektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski