Güzel Olan Her Şey Nadir Olduğu Kadar da Güçtür Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek güzel olan her şey nadir olduğu kadar da güçtür sözü ile ilgili kompozisyon için fikir alabilirsiniz.

Güzel olan şeylerin sayısı azdır. Bu da onun nadir olması anlamına gelir. Nadir bulunan şeyler güzel olduğu için onlara ulaşmak ve onları idare etmek de oldukça zordur. Mesela gül çok güzel ve sevilen bir çiçektir ama dikenleri ise onun zor olduğunu gösterir.

Güzellik herkeste bulunmayan bir özellik olduğu için nadir kabul edilir. Yani güzel olan sıradan bir şey değildir. Onu diğerleriinden ayıran belirgin bir özelliği vardır. Bu da ona ulaşmayı zorlaştıran bir etkendir.

Güzel olana erişmenin bir bedeli vardır. Çünkü güzellik ender bulunan bir vasıf olduğu için ona ulaşmak için bazı güçlükleri aşmak gerekir. Mesela altın çok kıymetli bir madendir. Herkes altın alamaz. Onu almak için elinizde yüklü miktarda para olmalıdır. İşte altına ulaşmak bu kadar zordur. Aldıktan sonra onu saklamak ve hırsızlara karşı korumak da bir o kadar zordur.

İnsanların güzel olanını elde etmek de çok zordur. Hadi güzel olana ulaştınız diyelim. Onun kahrını çekmek, nazına katlanmak kolay mı sanıyorsunuz? Güzel olanlar havalıdırn onları idare etmek, kahırlarını çekmek her babayiğidin harcı değildir.

Kısacası güzel olan ne varsa bunlara ulaşmak zorlu yollardan geçmeyi gerektirir. Güzellik tırmanması çok güç bir dağın başında nadir bulunan bir kır çiçeği gibidir. Ona ulaşmak ayrı bir dert, onun sıkıntılarına katlanmak ayrı bir derttir. Dolayısıyla güzelliği zor yapan şey hem nadir bulunması hem de onu idare edebilmektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski