Hayalimdeki Meslek Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelerken bir yandan da hayalimdeki meslek ile ilgili kompozisyon için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Ben uçak mühendisi olmayı hayal ediyorum. İnsanların gökyüzünde yolculuk yapmalarını sağlayan ve bir yerden bir yere çok hızlı ulaşan uçakların tasarımını, projesini çizen bir mühendis olmak istiyorum. Bu mesleğe aşırı bir ilgi duyuyorum. Zaten hepimizin mesleğini yaparken temel amacı insanlığa fayda sağlamaktır değil mi? Ben de uçak mühendisi olarak uçak yolculuğuna fraklı bir heyecan katmak istiyorum. Projesini çizdiğim uçaklar evi aratmayacak türdendir. İçinde her türlü konforu, TV, internet gibi teknolojik imkanları barındıran uçaklar üretmeyi, onların mühendisliğini yapmayı hayal ediyorum.

Hayalimdeki bir başka meslek olarak pilotluktan bahsedebilirim. Pilot olup dünyayı gezmek, daha önce hiç görmediğim ülkelere gitmek, istiyorum. Pilot olup insanları dünyanın bir yerinden başka bir yerine taşırken aynı zamanda gökyüzünde uçmanın verdiği büyük keyfe ortak olmak istiyorum. Küçüklüğümden beri kuşların gökte özgürlük naraları atarak uçması beni heyecanlandırmış ve ilgimi çekmiştir. Bu şekilde kanatlarım olsa da uçsam diye hep hayal ederdim. Şimdi ise pilotluk hayali kurmamın altında yatan neden budur.

Hayalimdeki meslek olarak bir diğer alternatifim bilgisayar mühendisliği alanında çalışmaktır. Bilgisayar, teknolojiye, yazılım ve programlama konusuna bir yatkınlığım olduğunu hemen ekleyeyim. Bu gibi araçlarla meşgul olmak beni dinlendiriyor, çok da hoşuma gidiyor. Bilgisayar mühendisi olursam çok güzle programlar ve yazılımlara imza atacağımı düşünüyorum. Bilgisayarı daha da geliştirmek istiyorum.

Son olarak hayalini kurduğum bir meslek de hemşireliktir. Size ilk bakışta kalbur altı yani sıradan bir meslek gibi görünebilir. Hemşireler genelde hastaların ilaçlarını veriyor, onların takibini yapıyor diye bunu küçümseyebilirsiniz ancak temelde çok anlamlı bir meslek olduğunu düşünüyorum. Hastalar bakıma, ilgiye muhtaç durumdadır. Hepimiz de bir gün hasta olabiliriz, yakınlarımız hastanede yatmak zorunda kalabilir. Bunları düşününce hemşireliğin insanlık adına ne kadar önemli bir meslek olduğunu da anlayabiliriz. Ben de kalbimin sesine kulak verdiğimde hemşirelik mesleği hayallerimi süsleyen başka bir meslektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski