İnternetsiz Yaşamak Mümkün mü Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni incelerken internetsiz yaşamak mümkün mü ile ilgili konuşma sınavı için fikir edineceksiniz.

Yaşamayı sadece internete bağlamak bence doğru değildir. Asırlar boyu insanlar dünya üzerinde yaşamını sürdürüyor. Çok eski dönemlerde internet falan yokmuş. O zamanda yaşayan insanlar nasıl yaşadıysa şimdi de internetsiz yaşamak mümkündür.

Bizim insan olarak her şeyden önce konuşmaya, muhabbet etmeye ihtiyacımız var. Sevdiklerimiz ve iyi anlaştığımız kişilerle bir araya gelip de koyu sohbetler edip hayatın güzelliklerini paylaştığımızda internetin yokluğunu bile aramayız.

Günümüzde internet alt yapısı her yerde var. Artık internetsiz ev yok denecek kadar az diyebiliriz. O da kırsal kesimde, köylerde olmuyor genelde. Mesela köyde hayatını sürdürenler pek tabi ki internetsiz de yaşanabildiğini gösteriyor. Dolayısıyla teknolojiden uzak yaşamak da mümkündür. İlla internetimiz olacak diye bir şey söz konusu değillir. İnsan teknolojik imkanlar olmadan da vakit geçirebilir.

İçinde bulunduğumuz bu bilgi ve teknoloji çağında aynı ekmek, su gibi internet tüketiyoruz. İnternete o kadar çok alıştık ki sanki onsuz yaşayamayacağımızı sanıyoruz. Akıllı telefonumuzda internet bittiğinde bütün dünyamız elimizden alınmış gibi hissediyoruz. Her şey boş ve anlamsız geliyor. İnternetsiz bir anda böyle hissetmemizin nedeni onun aşırı bir şekilde yaygınlaşıp hayatımızın olmazsa olmazı haline gelmesidir.

Kısacası internet olmadığında kendimizi kötü hissediyor ve çok zorlanıyoruz. Çünkü internet yokken instagrama, twittere, whatsappa giremeyince eksik kaldığımızı hissediyoruz. Fakat onsuz da yaşamanın mümkün olduğunu bilmeliyiz.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski