Müziğin İyileştirici Gücü Var mıdır Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyip 2 dakikalık müziğin iyileştirici gücü var mıdır ile ilgili konuşma sınavı konusunda fikir edinebilirsiniz.

Müziğin iyileştirici gücü elbette vardır. Her şeyden önce müziğin dinlendirici bir tarafı olduğunu biliyoruz. İnternette bile paylaşılan müziklerin başlık kısmına ruhu dinlendiren müzikler ifadesi kullanılıyor. Kim ne derse desin müzik dinlemek, hatta klasik müzik, ney dinletisi gibi müzikler insan sağlığına iyi gelmektedir Bunlar yapılan bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmıştır.

İnsanlara eski dönemlerde depresyon hastalığından kurtarmak için müzik dinletilirmiş. Buradan müziğin özellikle ruh sağlığı sorunlarında tedavi amaçlı iyileştirici bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında hepimiz bazen can sıkıntısı, anksiyete gibi sorunlarla baş etmek durumunda kalıyoruz. Bu rahatsızlıklardan kaçmak için müziğin iyileştirici dünyasına güvenli bir liman gibi sığınıyoruz.

Müzik dinleyenin yorgunluğunu akan bir ezgiler bütünüdür. Dolayısıyla müziği sadece keyif amaçlı değil, terapi niyetine dinleyenlerin sayısı da oldukça fazladır. Müzik olmasa insanlar ruhsal problemleriyle nasıl baş ederdi, bunu çok merak ediyorum aslında. Çünkü müzik sıkıntılara karşı bize moral veren, içimizde yaşadığımız çatışmalardan sıyrılıp dingin bir ruh haline bürünmemizi sağlayan çok önemli bir tedavi yöntemidir.

Sonuç olarak müzik kalbe iyi gelen, kaygıyı azaltan ve ağrı eşiğini yükselten bir etkiye sahiptir. Ayrıca psikolojik anlamdan ruhsal hastalıkların tedavisi için müziğin gerekli olduğu bilinmektedir. Müziğin iyileştirici etkisi sayesinde birçoğumuz geçirdiğimiz zor dönemleri daha rahat atlatabiliyoruz. Bu yüzden gerekli hallerde tedaviye katkı sağlaması için müzikten de yararlanmak gerekir diyerek konuşmamı bitiriyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski