Orman Yangınlarının Sebepleri Nelerdir Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyerek orman yangınlarının sebepleri nelerdir ile ilgili konuşma sınavı konusunda fikir alabilirsiniz.

Orman yangınları hiç kimsenin tahmin edemeyeceği boyutlarda büyük zarar neden olmaktadır. Hayvanların yaşam alanı ve tabiatın eşsiz nefes kaynağı olarak görülen ormanların doğal yollar ve insan eliyle çıktığını bilmekteyiz.

Doğal bir şekilde orman yangınları yıldırım düşmesi, yanar dağ patlaması gibi faktörler neden olurken, insan etkisiyle çıkan orman yangınları da mevcuttur. İnsanlar ormanlık alanda anız yakarsa, piknik alanında mangal ateşini tam olarak söndürmezse, izmaritleri, cam şişeler rast gele ormanlık yerlere atarsa bunlar yangına neden olur. Bir orman yandığında binlerce hektarlık alan yok oluyor, bir sürü hayvan telef oluyor. Onların yaşam alnı kayboluyor. Ayrıca ağaç varlığı azalıyor. Ormanda yaşayan birçok canlı bundan çok kötü anlamda etkileniyor.

Görüldüğü gibi ormanlar yanarsa akciğerlerimiz yanmış gibi oluyor. Sankim yüreğimizden bir parça bir daha gelmemek üzere kopmuş gibi büyük acı hissediyoruz. Doğal yollarla, kendiliğinden çıkan orman yangınların yapacak bir şeyimiz yoktur. Onları önlemek için elimizden bir şey gelmez ancak kendi elimizle akciğerlerimiz olarak gördüğümüz ormanların yanmasına sebep olmamalıyız. Bu konuda çok dikkatli davranmalı, ormanlık yerlerde yangına yol açacak hal ve hareketlerden, oraya cam şişe atmaktan, közlerin söndüğüne emin olmadan oradan ayrılmaktan özellikle sakınmalıyız.

Kısacası orman yangınlarının sebeplerinin başında insanların dikkatsizliği, bu konuyu göz ardı etmesi, bazen de kasıtlı yaptıkları uygulamalar gelmektedir. Eğer gerçekten insan evladysak canımız ciğerimiz ormanların yakmak şöyle dursun onlara gözümüz gibi bakmalıyız.

2 Yorumlar

  1. bence çok güzel olmuş, bununla ilgili ödevim vardı

    YanıtlaSil
  2. bence çok güzel olmuş, bununla ilgili ödevim vardı

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski