Yardımlaşma ve Dayanışmanın Birey ve Toplum Açısından Neden Önemli Olduğuna Dair Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğiniz sırada yardımlaşma ve dayanışmanın birey ve toplum açısından neden önemli olduğuna dair kompozisyon konusunda fikir edinebilirsiniz.

İnsanların gerektiği konularda enerjisi ve gücünü birleştirerek çalışmasına yardımlaşma denir. Yardımlaşma sırasında ortada bir güç birliği oluğu için büyük ve zor olan işler daha kolay halledilir. Dayanışma da bir topluluğu oluşturan bireylerin ortak bir amaç etrafında anlaşıp bir araya gelerek karşılıklı yardımlaşması ve her anlamda birbirine destek olmasıdır.

Yardımlaşma ve dayanışmanın birey açısından oldukça faydalı etkileri vardır. Bireyler yardımlaştıkça sıkıntılı işlerin de bir şekilde tamamlandığını görüyor, yalnız olmadığını hissediyor, sevildiklerini, değer gördüklerini anlıyor ve kendilerini mutlu hissediyorlar. Zaten insanın bir zorlukta bir yerlerden yardım göreceğini bilmesi, yalnız olmadığını hissetmesi kadar güzel bir duygu olamaz. Bu insana öyle bir güç verir ki bunun ihtimalini düşünmek bile moralimizi yükseltir.

Yardımlaşma ve dayanışmanın toplum açısından da birçok olumlu etkisi vardır. Toplumu oluşturan bireyler arasında birlik ve beraberlik duygusu güçleniyor. İnsanlar sadece kendilerini değil başkalarını da düşünmeyi öğreniyor. Toplumun sorunlarına kayıtsız kalmamak gerektiğini anlıyorlar. Dayanışma halinde oldukça en büyük sorunların bile üstesinden gelindiğinin farkına varıyorlar. Bu da topluma büyük bir güç veriyor.

Sonuç olarak yardımlaşma ve dayanışmaya gerek birey gerekse toplum olarak her zaman önem vermeliyiz. Dünya sadece kendi etrafımızda dönmüyor. Biz rahat edelim de başkası ne yaparsa yapsın diye kimseyi çaresiz ve zor durumda öylece bırakmak insanlığa sığmaz. Önemli olan gereken durumlarda el birliğiyle birbirimize destek olmak ve hayatı kolaylaştırmaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski