3 Gün Boyunca İnternette Girmezseniz Hayatınızda Neler Olur Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyerek 3 gün boyunca internette girmezseniz hayatınızda neler olur ile ilgili 2 dakikalık konuşma sınavı için fikir alabilirsiniz.

İnternete bir saat bile girmeyince kendimi çok kötü hissediyorum. 3 gün görmemiş olsam neler olur ben de çok merak ediyorum açıkçası. İlk başlarda kendimi çok büyük bir boşluğun içinde bulacağımı düşünüyorum. Ne yapsam, nereye gitsem bir türlü aklımdan çıkmaz. Fırsat olsa da hemen internete girsem diye düşünürüm.

İnternete girmemek ilk saatlerde benim için büyük sıkıntı olur ama zaman geçtikçe buna da alışacağımı düşünüyorum. İnsan har şeye alışıyor hayta. Kimse acı çekmek falan istemiyor değil mi? Ancak başımıza bir felaket geldiğinde bir hastalık ortaya çıktığında parasız pulsuz kaldığımızda canımız ne karda çok yansa bile bunlara da alışıyoruz: İnternete girmeden üç gün yaşamaya da alışırız diye düşünüyorum. İnternete giremediğim zamanlarda vaktimi yanımdakilerle sohbet ederek geçiririm. Belki dışarı çıkar, biraz yürürüm. Kitapları karıştırır, hoşuma gidenleri okurum. Eş dost, akrabaları ziyaret ederim. Yani tek başıma kalmayıp insanlarla birlikte zaman geçirmiş olurum.

İnternete girmediğim zamanlar canım çok sıkılacak biliyorum. Bu sırada en doğrusu dışarı çıkıp temiz hava almaktır. Parka giderim, ailemle güzel vakitler geçiririm. Tanıdığım insanlarla bir araya gelir, muhabbete deriz. Aslında internetsiz geçireceğim günler bana gerçek hayata dair çok şey öğretecektir. Neleri kaçırdığımızın, asıl hayatın farkına daha iyi varırım. İnternetin her şey olmadığını, asıl mutluluğu sevdiklerimle vakit geçirmekte bulacağımı anlarım. İnternetin biz insanları nasıl kör ettiğini anlarım. Bu değişiklikleri aklımı başıma almamı sağlar.

Kısacası internetsiz yaşam hayatımızda pek çok değişikliğe neden olur. İnternet gözümüzü kör ediyor. Orada geçirdiğimiz vakitlerde gerçek hayatı kaçırıyoruz. İnternete 3 gün girmesem hayattaki diğer güzelliklerin farkına varırım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski