Affetmek Geçmişi Değiştirmez Ama Geleceğin Önünü Açar Kompozisyon

Bu bölümdeki kompozisyonu inceleyip bitirirken affetmek geçmişi değiştirmez ama geleceğin önünü açar sözü ile ilgili kompozisyon konusunda fikir sahibi olacaksınız.

Bize çok yanlış yapan, kalbimizi kıran, bizi defalarca üzen birini affetmek onunla daha önce yaşadığımız olumsuz geçmişi değiştirmez. Ancak onunla ilişkilerimizde geleceğin önünü açar. Zaten yaşan bir şey iyi veya kötü de olsa geçmişte kalıyor. Geçmişi değiştirmek mümkün olmadığına göre geleceğe bakmalı ve davranışlarımıza dikkat etmeliyiz.

İnsan birine çok kırılmıştır, gücenmiştir ama geçmişi unutup affettiğinde içinde yeni bir umut çiçeği açar. Affetmek insana kendini çok iyi hissettirir. Mesela ben yaptıklarıyla canımı çok yakan birini büyüklük bende kalsın diyerek insanlık edip affettiğimde onunla aramızdaki buzlar erir. Belki eskisi gibi samimi olamayız, hiçbir şey eskisi gibi olmaz ama onu affettiğim için bundan sonraki hayatımda önüme bakarım. Yoksa illa intikam alacağım deyip o kişiye kin beslersem çok daha kötü şeyler yaşanabilir. Bu yüzden belki de hayatımız mahvetmiş olurum. Dolayısıyla geçmişe takılmadan gelecekteki güzel hayata kapı aralamak, önümüze bakmak için affedici olmak daha doğrudur.

Sonuç olarak insan olan ne kadar dikkat etmeye çalışsa da bir yerde yanlış yapar. İstemden birisini, sevdiklerini kırabilir. İşte bir olay olur, sinirlendiğinden ne dediğini bilmez, karşısındaki kişiye patlar. Bu tüm olumsuz durumlar insanın kırıcı olabileceğini göstermektedir. Kırmak ve kırılmak günlük hayatın bir parçası olduğu için de affetmek durumuyla karşılaşmamız kaçınılmazdır. En iyisi bizi kıranları, derinden üzenleri affetmek ve geleceğin önünü açmaktır. Aksi halde kötülük yapmayı seçersek hayatımızı zindana dönüştürme ihtimali olduğunu göz önünde bulundurmak zorundayız. Kimse de kendi topuğuna sıkmak istemeyeceğine göre affedici olup, helalleşip hayatımızı güzel bir hale getirmeliyiz. Çünkü daha yaşayacağımız güzel günler var, hayatın baharında kin ve intikam duygusuyla hareket edip de her şeyi berbat etmenin bir anlamı yoktur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski