Güneş ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi ifade eden bir metin yazınız.

Bu bölümde inceleyerek fikir edineceğiniz metnin etkinlik sorusu: Güneş ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi ifade eden bir metin yazınız. Yazdığınız metne bir başlık belirleyiniz. Başlık Benim Açımdan Güneş olabilir.

Güneş dünyayı ışığıyla aydınlatan ve havanın sıcaklığını sağlayan ısı ve ışık kaynağıdır. Güneş göründüğünde yeryüzü aydınlık olur. Dünyaya yakınlığına göre sıcaklık değerleri de değişebilir. Bence güneş olmasa hayat çok garip ve çekilmez olurdu. Düşünsenize hiç gündüz olmuyor, günün her saati karanlıkta yaşıyorsunuz. Ne kadar iç karartıcı değil mi?

Bana göre güneş içimizi çana, ruhumuza neşe katan bir araçtır. Onun varlığı bile ruhumuzu ısıtmaya yetiyor. Kendimizi güneşli havalarda daha moralli hissediyoruz. Hava sıcak ve güneşli olduğunda içimiz huzurla doluyor ve bir şeyler planlıyoruz. Mesela pikniğe, gitme, gezi düzenleme, açık havada arkadaşlarımızla oynayıp eğlenme, yürüyüş yapma gibi bize iyi gelen şeyleri güneş olunca yapmak istiyoruz. Görüldüğü gibi güneş aslında hayatımızı düzenleyeni, yapacağımız günlük planları belirleyen bir şeydir. Güneş olmasa her yer karanlık olacağı için, içimiz kararır. Aydınlığa büyük bir özlem duyarız. Güneşlin varlığı ve yaydığı ısı sayesinde canlılar için hayat çok daha güzel oluyor.

Kısacası güneş hayata güzle bakma sebebimizdir. Mutluluğun, içimizde olumlu ve güzel duyguların açığa çıkma kaynağıdır. Güneş varsa her şey daha renkli ve güzeldir. İnsan ruhu güneşle açılır, Canlılar güneşin sıcaklığıyla enerjisini alır. Güneşsiz bir gökyüzü gecenin karanlığı gibi duygu ve düşüncelerimizin de olumsuz olmasına etki eder. Bazıları kapalı havaları sever kendine göre ama benim için güneş bambaşka bir güzellik demektir. Güneşle kendimize geliyorum, kendimi daha iyi ve çalışmaya istekli hissediyorum. İçimdeki olumsuz duygular güneşin sıcaklığı ve aydınlığıyla bir anda yok olup gidiyor. Bu yüzden güneşin olmama ihtimalinin yol açacağı olumsuz durumları bile düşünmek bana korkunç geliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski