Sanat Hafife Alınmış Ağır Bir Silahtır ile İlgili Kompozisyon

İncelemek için açtığınız bu metin sanat hafife alınmış ağır bir silahtır sözü ile ilgili kompozisyon konusunda kısaca fikir verecektir.

İnsanlar kendi ilgi ve zevkleri doğrultusunda farklı sanat dallarına yönelir. O sanat alanında yaptığı işlerden büyük keyif alır. Birçoğu da kendini sanatla ifade ederken insanlara hayata dair pek çok şey öğretir. Bir kısım sanatı önemsemeyen insanlar da yok değildir. Onlara göre sanat boş iştir. Ancak onlar sanatı sevmiyor, değersiz görüyor diye sanatı hafife alamayız.

Sanatın kapsamında yaratıcılık ve hayal gücü vardır. Herkes sanat eseri icra ederken kendi hayal gücünden bir şeyler katar ve ortaya özgün bir ürün çıkar. Bu eserler toplumla buluştuğunda yepyeni fikirler doğar. İnsanların dünya görüşünün olumlu manada değişmesini sağlar. Yani sanat boş beleş bir alan değildir. İçinde bir öğreticilik, hayatı daha yakından tanıma ve bakış açımızı gözden geçirmemizi sağlayan bir etki vardır. Sanatın ağır bir silah olduğunu görmek gerekiyor. Çünkü sanat insanları etkisi altına alıyor ve hayatın sorgulanmasını, gerçeklerin farklı bir pencereden görülmesini sağlıyor. Demek ki sanatın insanlar üzerinde vurucu bir etkisi var.

Karşımızdaki kişileri bir yerden etkilemek lazımdır. Kimisi sözle, kimisi uyarıyla, kimisi yaşadığı olumsuz durumlarla bir şeylerin farkına varıyor. Bazı kimseler de sanatın onları bilinçlendirmesiyle gerçekleri görüyor. Dolayısıyla sanat anlamsız bir şey değildir. Aksine insanların aklını başına getiren, onların düşünmesini sağlayan ve başkalarının yaşadıklarını daha iyi anlamalarına yardımcı olan çok yönlü bir işleve sahiptir.

Sonuç olarak biz ne kadar uzak dursak da sanat, hayatın içinde olanları uğraş alanı edinmiştir. Bu yüzden ister istemez kendimizi bir sanatın içinde buluyoruz. Sanatı hayattan soyutlamak doğru değildir. Sanatla bir şekilde karşı karşıya geleceğiz. İşte bu nedenle sanat hayatın bir parçası olarak görülmelidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski