Okumasını Bilirsen Her İnsanın Bir Kitap Olduğunu Göreceksin Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip bitirirseniz okumasını bilirsen her insanın bir kitap olduğunu göreceksin sözü ile ilgili kompozisyon yazarken fikir alabilirsiniz.

İnsanları okumak önemli bir meziyettir. Burada okumak sözü insanları tanıyabilmek, geriden baktığınızda, gözlerinin içine baktığınızda onların niyetini, nasıl biri olduğunu anlayabilmektir. Yani insan sarrafı olmaktır. Bu da hayat tecrübesiyle edinilen bir şeydir. Kitap okuduğumuz zaman iç.inde hayata dair birçok şey görüyor, anlıyoruz. Yeri geliyor, biz de kitabın içinde bir kahramanmış gibi kendimizi olayın akışına bırakıyoruz.

İnsanların kitaplarla ortak bir noktası vardır. Kitabı açıp sadece okumakla kalırsak hiçbir şey öğrenemeyiz, yarın bir gün okunan her şey unutulur. İnsanları da tanımak ve anlamak için onlar hakkında düşünmek gerekiyor. Yani insan nasıldır, nelerden hoşlanır, nelere kızar, hangi durumlarda nasıl davranır gibi insanlar üzerine kafa yormak kitap okurken düşünmek gibidir. Bu iş biraz zaman alacaktır ama kimlerle samimi, kimlerle mesafeli olmamız gerektiği anlamında bizlere birçok fayda sağlayacaktır.
 
İnsan okumak için onlarla birlikte vakit geçirmek gerekir. Çünkü ne kadar çok vakit geçirirsek insanları daha yakından tanıyabilir. Bizler kitap okurken içinde birçok bilgiyle karşılaşıyoruz. Bu sayede çok şey öğrenmiş oluyoruz. Aynı zamanda kitaplar bize hayal gücümüzü kullanmayı öğretiyor. Hayata yeni bir açıdan bakmamızı, bilgilenmemizi sağlıyor. Dolayısıyla okunan her kitap bize farklı anlamlarda zenginlik katıyor. İnsanlar da bu yönüyle kitap gibidir. Yani her insandan öğreneceğimiz bir şey söz konusudur. Bir şekilde hayatımıza giren insanlarla beraber zaman geçiriyoruz. Aynı işte çalışıyor, aynı sınıfta ders alıyoruz. Aramızda mesafe olsa bile her insanın bize bir şeyler öğrettiğini görüyoruz. Yaşımız ilerledikçe de insanları daha iyi tanıyan bir konuma geliyoruz.

Kısaca belirtmek gerekirse insan okumak kitap okumak gibi bir şeydir. İnsanları gözünden, hareketinden, davranışından tanıyan biri bu konuda çok deneyimli demektir. Yıllardır her türlü insanı görmüş, onları tanımış ve insanlar hakkında pek çok şey öğrenmiştir. İnsanın kitaba benzetilmesi onlardan çok şey öğrenmekle ilgilidir. Dolayısıyla yeni insanlarla tanıştıkça aslında yeni kitaplar okumuş gibi bir kazanım elde ediyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski