En İyi Yüreğiyle Görebilir İnsan. Gözler Asıl Görülmesi Gerekeni Göremez Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek en iyi yüreğiyle görebilir insan, gözler asıl görülmesi gerekeni göremez sözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edinebilirsiniz.

İnsan duyguları olan bir varlıktır. Bu duygular yüreğimizde belirir ve hayatın gerçeklerini en derinden görmemizi dağlar. Gözlerin gördüğü asıl görmesi, gerekenler değildir. Gözlerimizin gördüğü bizim için aldatıcıdır. Çünkü karşılaştığımız veya gördüğümüz bir manzaranın öncesi var.

Biz öncesi hakkında bilgimiz olmadığı için sadece gördüğümüz an hakkında yorum yapıyoruz. Bu da çoğunlukla yanlış oluyor. Yürekte hissedilen duygular ise daha gerçekçidir. Bir şey içimize doğar, onun hakkında kaygılanırız, tahmin yürütürüz ve onu içimizde hissederiz. Dolayısıyla asıl görülmesi gerekenleri bir tek yüreğimiz görebilir. Kalp gözü diye bir tabir vardır. İşte gerçekleri sadece kalp gözümüzle görebiliriz. Bir şeyin bir iç yüzü vardır, bir de dışarıya görünen yüzeysel tarafı vardır. İşte gözümüzün gördüğü yüzeysel olandır. Asıl görmemiz gereken iç yüzüdür. Onu da ancak yüreğimizle görmek mümkündür. Mesela bir felaket yaşanıyor, savaş oluyor, haberlerde gördüğümüz kadarıyla biliyoruz. Yani kamera bize hangi açıdan çekip de görüntü veriyorsa biz onu görmüş oluyoruz. Buna tam anlamıyla görme denemez. Oradaki insanların neler yaşadığını, ne acılar çektiğini yüreğimizle görür, onlar için üzülür ve elimizden geleni yapmaya çalışırız.

Sonuç olarak bizim gözümüzle gördüğümüz her şey işin aslını yansıtmıyor. Bu görünenlere aldanıp da bir değerlendirme yapmamalıyız. Yüreğimizin sesini dinlemeliyiz. Gözümüz başka kalbimiz başka bir şey görüyorsa o zaman doğru olan yüreğimizin gördükleridir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski