Seçeceğiniz canlı ya da cansız varlıklardan iki tanesini konuşturarak fabl türünde bir yazı yazınız.

Bu bölümde inceleyip fikir edineceğiniz metnin sorusu: Seçeceğiniz canlı ya da cansız varlıklardan iki tanesini konuşturarak fabl türünde bir yazı yazınız. Yazınıza bir başlık koymayı, sonunda okuyucuya bir ders vermeyi unutmayınız. Başlığımız Beklenen An olsun. Verdiğimiz ders: Her şey uygun zamanda kullanılmalıdır.

Şehrin birinde kendi halinde eski kafalı bir adam yaşarmış. Bu adamın Toyota marka eski bir arabası varmış. Arabasıyla pek de ilgilenmiyormuş. Sadece işe gidip gelirken işimi görsün diyormuş. Temizliğine, bakımına çok önem vermiyormuş. Havalar soğuduğu için artık lastik değişimi yapması gerektiği halde buna bile aldırış etmemiş.

Yaz lastiği bir gün sabahın ayazında işe giderken sahibine seslenmiş. Ey sahibim, ben bu soğuklara dayanamıyorum, beni hala bu şekilde kullanmaya devam ederken yol tutuşunu iyi yapamam, bir yerde araban kayar, kazaya uğrarsın demiş. Kendisine söylenen bu uyarıyı dikkate alan adam, işi çıkışında eve uğrayıp kış lastiklerini arabaya alarak lastikçinin yolunu tutmuş. Orada lastik değişimi yapılırken kış lastiği çok heyecanlıymış. Aylardır karanlık bir odada beklemekten sıkıldığı için bu anı sabırsızlıkla bekliyormuş. Yaz lastiğinin çıkarılış anında ona seslenmiş.

Sevgili arkadaşım, ben yokken bu arabayı sen idare ettin. Artık çok yorulmuşsundur, biraz dinlen, demiş. Yaz lastiği de ona teşekkür ederek gerçekten çok yoruldum, bu soğuklar bana göre değil, araba yolda kayıyor, gerektiği gibi yol tutuşu yapamıyorum, bu işin üstadı sendin demiş. Daha sonra bütün lastikler birer birer değiştirilmiş. Yaz lastiği üstü başı toz içinde torbaya konarken kış lastiğine kolay gelsin, yolun açık olsun, araba sana emanet, yaz gelince senden devralırım diyerek veda etmiş. Kış lastiği de onun ardından göz kırpmış.

Artık kendini gösterme zamanının geldiğini düşünen kış lastiği bakmış ki kar yağmamış ama havalar soğuk gidiyor. Ne olursa olsun ben bu arabayı sağlam şekilde götüreceğim. Aylardır bu anı bekliyorum, sahibimin başına bir kaza gelmemesi için elimden geleni yapacağım diyerek göreve başlamış.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski